Sari la conținut

Suc verde cu țelină pentru curățarea colonului: așa se prepară

Credit foto: arhiva Doctorul Zieli
Beneficii multiple pentru organism

Colonul, numit și intestinul gros, face parte din sistemul digestiv. Este responsabil ca alimentele care sunt consumate să fie transformate în molecule mai mici de nutrienți, astfel încât sângele să le poată absorbi.

În colon, organismul produce și stochează fecale. În plus, există patologii care pot fi evitate dacă colonul este îngrijit. Conform Medline Plus, unele dintre ele sunt: ​​polipii, sindromul colonului iritabil, cancerul colorectal și diverticulita.

Prin urmare, colonul este considerat unul dintre cele mai importante organe ale sistemului digestiv. În acest context, îngrijirea și curățarea acestui organ sunt importante. Pentru a face acest lucru, medicul este cel care trebuie să stabilească tratamentul necesar pentru fiecare persoană.

Better with Health a explicat că se poate consuma un suc verde cu țelină care, pe lângă faptul că este răcoritor, oferă vitamine și minerale ideale pentru creșterea apărării organismului și detoxifierea colonului.

În plus, conform dieteticianului și nutriționistului Megan Ware, țelina este alcătuită din 95% apă, ceea ce o face o sursă bună de vitamina K. La rândul său, Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite recomandă aportul zilnic pentru a obține suficient acid folic, potasiu, fibre și molibden.

Pentru a pregăti această băutură veți avea nevoie de: cinci tulpini de țelină, un morcov mediu, o mână de spanac, pătrunjel, mărar și, opțional, un măr verde sau patru frunze de salată romană.

Suc verde cu țelină pentru curățarea colonului

Proces:

1. Spălați și scurgeți toate ingredientele pentru a elimina orice bacterie care ar putea fi adusă din exterior.

2. Pune apa in blender impreuna cu restul ingredientelor.

3. Se procesează până se formează un amestec omogen.

4. Consumați pe stomacul gol, adică înainte de micul dejun.

5. Nu abuzați de consumul acestei băuturi. Trebuie consumat cu moderatie.

Pelângă acceastă băutură, este indicat să va consultați cu medicul pentru a afla ce alimente sunt indicate pentru a mentine colonul curat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel