Sari la conținut

Băutura care scade nivelul de acid uric. Se recomandă să o bei în fiecare zi

acidul uric
Sursă foto: pixbay.com

Nivelurile de acid uric sunt de obicei de 2,5-7,0 miligrame pe decilitru (mg/dL) la bărbați și de 1,5-6,0 mg/dL la femei. Nivelurile scăzute sunt rare, dar nivelurile ridicate pot duce la gută, boli renale și alte probleme de sănătate.

Acidul uric este asociat cu consumul excesiv de anumite alimente, cum ar fi carnea roșie, peștele gras și crustaceele.

Acidul uric este o substanță chimică care este produsă atunci când organismul descompune substanțe numite purine.

Purinele sunt produse în mod normal în organism și se găsesc și în unele alimente și băuturi. Există alimente care conțin un conținut ridicat de purine, precum ficatul, macroul, fasolea uscată și mazărea, berea, care generează o cantitate semnificativă de acid uric, care se dizolvă în sânge și trece prin rinichi.

Un surplus de acid uric în articulații, rinichi sau țesuturi moi poate provoca diverse boli. Una dintre cele mai frecvente este umflarea vizibilă a degetului mare de la picior, cunoscută sub numele de „gută”, sau alte simptome, cum ar fi descuamarea pielii și mâncărime.

Pentru a preveni aceste tulburari si pietre la rinichi datorate acidului uric, putem apela la o alimentatie echilibrata si sanatoasa care va poate scuti de toate aceste neplaceri.

Suc de portocale, lamaie si ridiche

Deși combinația ți se poate părea ciudată, acest suc este foarte bogat în acid folic, vitamina C și minerale. Aceste elemente te-ar putea ajuta să reduci nivelul de acid uric din sânge și astfel să-ți calmezi durerea derivată din această afecțiune cauzată de aportul excesiv de carne roșie, pește gras și crustacee. Se recomanda sa o bei in fiecare zi la amiaza pentru a vedea rezultatele cat mai repede.

Ingrediente

2 portocale
3 ridichi
2 lămâi

Cum se prepară?

Spălați ridichile și tocați-le.
Apoi extrageți sucul din citrice.
Apoi, băgați totul la blender.
Adăugați puțină apă dacă doriți, dar încercați să o beți în fiecare zi la prânz.
Calmează durerea și reduce acidul uric, scrie Gastrolab.

Factori care pot crește nivelul de acid uric

  • Diuretice
  • Bei prea mult alcool.
  • Genetica (tendințele moștenite).
  • Hipotiroidism (tiroidă subactivă).
  • Medicamente imunosupresoare.
  • Niacina sau vitamina B3.
  • Obezitatea.
  • Psoriazis.
  • Insuficiență renală (incapacitatea rinichilor de a filtra deșeurile).
  • Sindromul de liză tumorală (o eliberare rapidă a celulelor în sânge care provoacă anumite tipuri de cancer sau chimioterapia utilizată pentru a le trata).
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel