Sari la conținut

Ceaiul pentru curățarea rinichilor și reducerea acidului uric: așa se prepară

Tratamente eficient împotriva cistitei
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
tratarea cistitei cu ajutorul naturii

Frunzele de dafin sunt bine cunoscute printre condimente, în special pentru mâncarea mediteraneană, deoarece oferă o aromă deosebită mâncărurilor.

Beneficiile sale merg dincolo de savoare, deoarece are utilizări diferite atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe, rezultând remedii extrem de eficiente pe care oamenii ar trebui să le cunoască dacă sunt iubitori de medicamente.

Datorită faptului că este diuretic, dafinul ajută la eliminarea toxinelor din organism și facilitează activitatea rinichilor.

Pentru a pregăti ceaiul, trebuie să fierbi câteva căni de apă cu trei foi de dafin.

În orice caz, înainte de a-l consuma, primul lucru de făcut este să consultați un expert în sănătate, astfel încât acesta să fie cel care ghidează procesul și să indice ce este cel mai potrivit pentru fiecare persoană.

Alte beneficii

  • Relaxează-te: acest ceai ajută la reducerea anxietății cauzate de stresul la locul de muncă sau de unele situații prezente în viața de zi cu zi.
  • Reduce talia: pentru a scoate în evidență acest tip de calități ale ceaiului de dafin, puteți adăuga puțină scorțișoară. Este recomandat să consumați băutura caldă dimineața pentru ca metabolismul să accelereze și grăsimea din corp să ardă mai repede.
  • Aliat în timpul sarcinii: datorită conținutului său ridicat de acid folic, se recomandă pentru atenuarea simptomelor sarcinii. În plus, poate preveni malformațiile fătului sau ale măduvei spinării acestuia.
  • Întinerește: conform Bibliotecii Naționale de Medicină, National Institutes of Health, dafinul este compus din antioxidanți care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și mențin pielea fermă.
  • Antiinflamator: frunzele acestei plante conțin eugenol. Acest compus poate actiona ca un remediu antiinflamator, asa ca daca persoana are orice tip de inflamatie, poate apela la acest remediu pentru a o ameliora. Articulațiile, care devin adesea inflamate, pot fi cele mai recunoscătoare.

Conform portalului Mejor con Salud, datorită faptului că are o acțiune vasoconstrictivă, ajută la reglarea circulației sângelui și relaxează impulsurile nervoase. Din acest motiv, este ideal dacă persoana suferă de migrene sau dureri de cap. Poate ameliora chiar durerile de gât sau de umăr.

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.