Sari la conținut

Băutura care te ajută să scapi de oboseală. Prof. Vlad Ciurea: „Poți să bei un pahar când ești obosit și imediat îți ia oboseala”.

Ni se întâmplă uneori să simțim o stare de oboseală, însă mai avem multe de rezolvat. Marele profesor Vlad Ciurea, ne recomandă băutura care ne scapă de oboseală, însă trebuie consumată cu prudență.

ATENȚIE! VINUL ROȘU, căci despre el este vorba, trebuie consumat ocazional și în cantități mici.

”Vinul roșu este bun când ești foarte obosit. Poți să bei un pahar de vin roșu când ești obosit și imediat îți ia oboseala.

Atenție la consumul de alcool vara!

Altfel, vinul sau șprițul se bea cu măsură, de digestie și de plăcere, nu bei ca să te intoxici”, a recomandat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, la emisiunea Punctul de Întâlnire.

Vara, alcoolul nu este recomandat deoarece deshidratează, motiv pentru care medicul neurolog subliniează că un pahar de vin roșu se consumă ocazional.

Renumitul neurochirurg atrage atenția și asupra pericolului pe care îl are consumul de alcool în special asupra creierului, dar nu numai.

Citeste si:

”Uneori se consumă alcool cam mult. Palinca, spre exemplu, îți deschide pofta de mâncare, este un alcool tare care vine peste stomac și te arde. Eu nu înțeleg pentru partea cerebrală această palincă. Nu o înțeleg.

Eu sunt băutor de vin, nu sunt băutor de tărie și le-am tăiat, le îndepărtez. Îmi face plăcere, dar nu beau acest vin înaintea mesei, abia după ce mănânc. Și am auzit o sintagmă: șprițul românesc. Deci, mai diluat.

Eu beau de plăcere, nu beau vinuri tari, beau vinuri ușoare, beau de plăcere, nu vreau să le amestec. Nu este bine mult.

E bine ca vinul să vină ca aliment la digestie, să-ți dea o stare de plăcere, să poți ajunge la o conversație mai reușită, mai ales la sfârșitul săptămânii și să te motiveze, să-ți facă plăcere, e un stimulent și numai atât.

După aceea, un alt aspect: alcoolul în general, nu numai vinul, este periculos pentru că ratatinează (încrețește) celulele cerebrale, le stafidește, transformă creierul uman în ceva groaznic.

Toate procesele cerebrale se modifică: nu te mai poți stăpâni, tremură mâna, ai tulburări de echilibru, începi să uiți și așa mai departe. De aceea se spune: totul cu măsură”, a recomandat prof. dr. Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.