miercuri, mai 18, 2022

Din usturoi, miere și lămâie se prepară licoarea ”magică” ce poate ține răceala și gripa la distanță. Cum se preparăî licoarea minune?

Siropul de usturoi, miere și lămâie acționează ca un scut împotriva virozelor. Licoarea poate fi preparată de oricine. Este un bun antiseptic și un foarte bun tonic, ajutând la combaterea virozelor.

Băutura care te scapă rapid de răceală. Cum se prepară cel mai puternic ”antibiotic” natural

Pentru a face siropul veți avea nevoie de două căpățâni de usturoi, trei lămâi, câteva linguri de miere (în funcție de preferințe) și 250 de mililitri de apă.

Te-ar mai interesa: Cauzele nebănuite ale balonării. Ce obiceiuri nesă...

Sezonul de iarnă-primăvară este cea mai bună perioadă pentru a consuma usturoi sub orice formă. Se poate consuma în diferite moduri, în feluri de mâncare sau crud. Puteți, de asemenea, să murați usturoiul sau să faceți un sirop. Oricum doriți, încorporați usturoiul în dieta dumneavoastră. Pentru că merită.

Proprietățile usturoiului

detoxifierea vaselor de sânge

Usturoiul este considerat de mult timp un antibiotic natural. Și este mult adevăr în asta. Usturoiul face parte din grupul superalimentelor – produse alimentare care au proprietăți excelente de promovare a sănătății. Toate aceste legume își datorează în primul rând beneficiile pentru sănătate allicinei, un compus chimic organic cu sulf care conține flavonoide, aminoacizi și câteva vitamine și minerale.

Te-ar mai interesa: Campania de conștientizare a riscului de accident ...

Condimentul este bogat în vitaminele A, B1 și B2, în vitamina C și PP, precum și în magneziu, calciu, crom, cobalt și nichel. Acest lucru înseamnă că câțiva căței de usturoi consumați în fiecare zi pot acționa ca un antibiotic ușor asupra unui organism afectat de bacterii patogene. Allicina ajută la combaterea bacteriilor gram-pozitive și gram-negative. În plus, acționează și ca un antiseptic.

Te-ar mai interesa: Regim pentru colesterol crescut. Alimente permise ...

De asemenea, merită subliniat faptul că usturoiul urmărește doar să ucidă bacteriile dăunătoare, în timp ce agenții farmacologici scapă și de microbii buni. Prin urmare, utilizarea probioticelor este esențială în terapia cu antibiotice. Usturoiul nu are nevoie de acest lucru, potrivit stiridiaspora.ro.

Sirop de usturoi cu miere și lămâie, remediul naturist împotriva răcelii

Mod de preparare:

Se curăță usturoiul și se zdrobește printr-o presă într-un bol. Așteptați zece minute pentru a permite alicinei să se acumuleze. Apoi se adaugă sucul de lămâie și mierea – aproximativ cinci linguri. Adăugați apa și amestecați pentru a omogeniza totul bine.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă ai intoleranță la lactoză. Primele s...

Acum tot ce trebuie să faceți este să turnați siropul într-o sticlă și să îl lăsați să se odihnească. Îl puteți bea atunci când sunteți răcit și în scop preventiv.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private