sâmbătă, septembrie 24, 2022

Procesul de slăbire este diferit la fiecare persoană, în funcție de propriul organism. Cu toate acestea, există anumite puncte comune care s-au dovedit a fi eficiente la majoritatea persoanelor. 

Anumite obiceiuri, alimente și băuturi te ajută să slăbești, în timp ce hrănesc organismul. Alimentarea corespunzătoare a organismului este esențială, întrucât înfometarea este cea mai nesănătoasă metodă de a elimina grăsimea excesivă.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 26 Septembrie- 2 Octombrie. Voropchi...

Iată ce băutură te poate ajuta să slăbești, în timp ce ține de foame și oferă energie organismului.

Cafeaua ajută la slăbit și oferă senzația de sațietate

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie ce efecte poate avea cafeaua asupra organismului și cum ajută aceasta în procesul de slăbire.

„Cafeaua și silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv – mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Această vitamină este regina sezonul...

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Te-ar mai interesa: Vă mai aduceți aminte de Dr. Quinn? Este fabulos c...

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă” dezvăluie nutriționistul pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la 17.17! Univers...

o viață sănătoasă

Câte cafele putem consuma, zilnic?

„Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărțile de medicină se spune că maximum 5 cești. Eu vă confirm că fie și doar 3 cești/zi fac diferența: se deblochează slăbitul și uitați și de foame. Doar să nu-i deranjați pe cei din jur, pentru că veți avea și o putere de muncă mai mare”, a adăugat Mihaela Bilic.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private