Sari la conținut

De ce înfometarea NU este o soluție? Cori Grămescu: „Orice plan alimentar trebuie să fie flexibil și diversificat”

De ce înfometarea NU este o soluție? Cori Grămescu: „Orice plan alimentar trebuie să fie flexibil și diversificat”

O dietă care să ne ajute să slăbim într-un mod sănătos nu ar trebui să conțină sub nicio formă reguli nerealiste, în urma cărora să ne simțim sub presiune sau stresați. Este și semnalul de alarmă pe care îl trage expertul în nutriție și fitness, Cori Grămescu.

De ce înfometarea NU este o soluție? Atenție la recomandările nerealiste

„Văd des pe Instagram niște recomandări vecine cu tulburările alimentare.
  • Porții nerealist de mici,
  • Mâncare foarte puțină,
  • Antrenamente foarte grele pe care majoritatea femeilor care au o viață normală nu le pot susține,
  • Reguli de la excluderea grăsimilor,
  • Reducerea drastică a carbohidraților,
  • Demonizarea fructelor dulci,
  • Dacă mănânci prea mulți morcovi te îngrași,
  • Dacă mănânci seara te îngrași,
  • Sucuri magice care îți topesc grăsimea de pe abdomen etc.

Reamintesc că orice EXCES alimentar duce la îngrășare, nu o banană sau un morcov”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Cori Grămescu: Orice plan alimentar care se vrea eficient și sănătos trebuie să fie flexibil și diversificat

De obicei, persoanele care slăbesc rapid se îngrașă, apoi, la fel de rapid. Acest lucru poartă numele de „efect Yo-Yo”. Mai mult de atât, înfometarea nu este osoluție pentru a avea silueta dorită. Pentru că, kilogramele pierdute au „un preț”, și anume anemii, probleme ale pielii și ale unghiilor, iritabilitate, amețeli etc.

„Trebuie să înțelegeți că ori de câte ori mâncarea voastră zilnică scade sub nivelul minim al ratei metabolice bazale și ori de câte ori porțiile pe care le consumați nu ating pragul de sațietate (volumul minim necesar pentru a întinde peretele stomacului în așa fel încât să se declanșeze acea sațietate, undeva la 450g la o masă) este absolut normal ca spre finalul zilei atunci când vă relaxați sau vă consumați energia de peste zi să apară o senzație agresivă de foame.

Înfometarea NU este o soluție! Însă poți ‘câștiga’ dureri le de cap, ameţeli, lipsa de energie, dificultăţi de atenţie şi memorie, iritabilitate, iar pe termen lung duce la dezechilibrele nutriţionale care se pot manifesta sub diferite forme: probleme ale pielii, părului, unghiilor, anemii, creșterea rezistenței la insulină, probleme hormonale ș.a.m.d.

Orice plan alimentar care se vrea eficient și sănătos trebuie să fie flexibil și diversificat. Viață noastră de zi cu zi nu este un set de reguli sau situații ideale!

Aveți grijă de sănătatea voastră!”, este mesajul expertului în nutriție, Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel