Sari la conținut

Băutura comună care ajută la reducerea riscului de diabet. Trebuie consumată zilnic, spun oamenii de știință

Ceaiul , benefic pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul reduce riscul de diabet de tip 2

Băutura comună care ajută la reducerea riscului de diabet. Oamenii care consumă cel puțin o ceașcă de ceai negru pe zi au avut 28% mai puține șanse de a dezvolta afecțiunea ucigașă decât cei care nu îl beau niciodată, au descoperit cercetătorii.

Ceaiul a ajutat oamenii să-și controleze mai bine glicemia datorită antioxidanților și efectelor sale de stimulare a intestinului, au spus ei. Consumul zilnic al oricărui, inclusiv ceaiul obișnuit sau ceaiul verde, reduce riscul cu 28%, comparativ cu cei care nu au niciodată o ceașcă.

Diabetul face ca nivelul zahărului din sânge să devină prea ridicat din cauza problemelor legate de modul în care organismul produce hormonul insulină, care descompune glucoza.

Băutura comună care ajută la reducerea riscului de diabet

Cercetări anterioare au arătat că consumul de ceai poate reduce șansele de diabet și boli de inimă, dar nu a fost clar cum se întâmplă acest lucru.

„Descoperirile noastre sugerează efectele protectoare ale consumului obișnuit de ceai asupra gestionării zahărului din sânge. Aceste beneficii au fost cele mai pronunțate în rândul băutorilor zilnici de ceai negru”, a declarat profesorul Tonzhi Wu, de la Universitatea din Adelaide din Australia, potrivit The Sun. 

Cel mai recent studiu, prezentat la Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului din Hamburg, a analizat modul în care această băutură influențează riscul de diabet. Ei au chestionat 1.923 de adulți din China și i-au întrebat cât de des beau ceai, cu răspunsuri care includ niciodată, ocazional, des și în fiecare zi.

De asemenea, participanții au fost întrebați ce tip de ceai au băut din verde, negru sau alt ceai. Cercetătorii au efectuat analize de sânge și urină pentru a vedea cât de mult zahăr sunt ambele și pentru a măsura rezistența la insulină.

Consumul zilnic de ceai negru reduce șansa de a dezvolta diabet de tip 2 cu peste 25%

Consumul mai mare de ceai a fost asociat cu eliminarea unei cantități mai mari de zahăr în urină, ajutând la menținerea zahărului din sânge sub control și reducând riscul de diabet.

Oamenii care au băut doar ceai negru au avut 28% mai puține șanse de a dezvolta diabet.

 „Consumul de ceai negru în fiecare zi are potențialul de a reduce riscul și progresia diabetului de tip 2 printr-un control mai bun al zahărului din sânge.

Când te uiți la toți diferiții biomarkeri asociați cu consumul obișnuit de ceai negru, poate fi un pas simplu pe care oamenii îl pot face cu ușurință pentru a-și îmbunătăți dieta și sănătatea”, a declarat profesorul Zilin Sun, de la Universitatea de Sud-Est.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.