Sari la conținut

Băutura comună care previne bolile cardiace și accidentul vascular cerebral. Are un conținut ridicat de fier şi antioxidanţi

Băutura comună care previne bolile cardiace și accidentul vascular cerebral. Specialiștii spun că un consum moderat de bere neagră poate însemna un tratament natural pentru organismul tau,  aducand numeroase beneficii sănătății.

Berea blondă de origine germană, era fabricată încă din antichitate, prin fermentarea malțului care ajungea  în partea de jos a butoaielor de fermentare, fiind stocată la temperaturi mici pentru câteva luni din an.

Spre deosebire de cea blondă, berea neagră este fermentată în partea de sus a butoaielor și este caracterizată printr-o aromă mult mai înțepatoare și mai accentuată.

Berea neagră este preparată dintr-un malț de orz care a fost prăjit. Cu cât malțul este mai întunecat, cu atât berea va fi mai întunecată. În plus față de malțurile mai închise care produc o colorație mai închisă, ele produc, de asemenea, un gust sofisticat și complex.

Berile întunecate au, de obicei, note de arome precum ciocolată și caramelele, produse prin prăjirea malțului.

Băutura comună care previne bolile cardiace și accidentul vascular cerebral

Deși nu sunt concludente, unele studii au sugerat că berile întunecate ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea aterosclerozei – o boală care contribuie la bolile de inimă și la accidentul vascular cerebral.

Berea neagră are și mai multe beneficii pentru sănătate, datorită cantității mari de antioxidanți. Antioxidanții sunt cunoscuți că au un rol bine definit pentru menținerea sănătății. Acești antioxidanți ajută la prevenirea dezvoltării unor afecțiuni precum cataracta și alte boli.

Un alt mare beneficiu al berii negre este că are un conținut ridicat de fier – cel mai mare dintre orice fel de bere.

Consumul unei beri de culoare închisă vă poate ajuta să ajungeți la valoarea zilnică necesară a fierului, ceea ce vă ajută să vă mențineți nivelul de energie ridicat și promovează sănătatea părului, a pielii și a unghiilor.

Având în vedere că deficitul de fier este unul dintre cele mai frecvente deficiențe nutriționale, o mulțime de oameni ar putea folosi doza suplimentară de fier pe care berea întunecată o are de oferit, potrivit Omax Health.

Beer Zone - Cunoaşte ceea ce bei: tipuri de bere Berea este cea mai populară băutură alcoolică şi cu toate acestea, de multe ori uităm să îi apreciem calităţile. Ea vine în

Berea neagră are un conținut ridicat de fier şi antioxidanţi

O echipă de la Universitatea din Valladoid din Spania a analizat 40 de tipuri de bere de pe cinci continente – 17 mărci spaniole de bere și 23 din alte țări – inclusiv 28 de beri blonde, șase beri negre și șase non-alcoolice.

„Deși aceste cantități sunt foarte mici, diferențele sunt evidente și s-ar putea datora proceselor de producție sau materiilor prime utilizate în producție”, a declarat Carol Blanco, profesor de tehnologie alimentară la universitate, arată Laboratory News.

Berea cu cel mai mare conținut de fier a fost o bere spaniolă închisă – cu 165 ppb – și o bere mexicană închisă la culoare, care avea 130 ppb. Cele cu cel mai scăzut nivel de conținut de fier au provenit din Țările de Jos – 41 ppb – și Irlanda, care avea 47 ppb.

Studiul – publicat în Journal of the Science of Food and Agriculture – a indicat că conținutul mai mare de fier din berea neagră ar putea fi explicat de extractele de malț și hamei folosite pentru a o produce.

Etapa de filtrare în producția de bere închise la culoare folosește pământ de diatomee – o rocă sedimentară cu micro-alge care captează fierul, determinând scăderea concentrațiilor. Berea fără alcool este supusă evaporării în vid pentru a îndepărta alcoolul, care a îndepărtat și fierul de călcat.

De asemenea, cercetarea a permis echipei să valideze o tehnică dezvoltată de ei pentru a analiza voltametria de stripare adsorbtivă cu impulsuri diferențiale de fier. Tehnica este o metodă ultra-sensibilă, selectivă, rapidă, fiabilă și rentabilă.

Măsurarea nivelului de fier – și a altor metale – din bere este importantă, deoarece acestea sunt esențiale pentru sănătatea umană, dar sunt relevante și în procesul de fabricare a berii, deoarece nivelurile de metale pot determina caracteristicile organoleptice, stabilitatea și calitatea acesteia.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel