Sari la conținut

Mit sau realitate: Îngrașă sau nu berea? Medic nutriționist: „Are calorii cam cât …”

bere, grupa de sânge

Căldurile toride de vară cer de multe ori o băutură răcoritoare și multă lume optează pentru o bere rece. Însă cum ne influentează silueta consumul de bere? Ne îngrășăm sau nu de la bere?

„100 de ml de bere au în jur de 40 de calorii pe zi. Deci o sticlă de 500 ml ar avea în jur de 200 de calorii. Cam cât un iaurt de 400-500 ml.

Practic, berea în sine, dacă ar fi consumată singură, ne-ar aduce un aport caloric de 200 calorii. Pare puțin, dar de obicei, pe lângă bere mai există și oleaginoase, cum ar fi nuci, migdale, caju sau alune.

Berea consumată singură nu îngraşă

Care sunt sănătoase, dar aduc un aport caloric de 600-650 de calorii/100 de grame”, a explicat dr. Luiza Pîrvu, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate.

„În această perioadă, trebuie să ținem cont că alimentele se alterează rapid și atunci trebuie să fim atenți la modul lor de păstrare, la ambalaj.

Citeste si:

Dacă vorbim despre ceea ce consumăm acasă, trebuie să avem grijă să evităm alimentele care au o digestie mai greoaie, cum ar fi carnea foarte grasă sau mezelurile.

Dr. Pîrvu: „Vara, să evităm carnea grasă și tăria”

Putem să slăbim vara, atâta vreme cât balanța dintre ceea ce consumăm și ceea ce aducem rămâne una înclinată în direcția consumului.

Teoretic, iarna consumăm ceva mai multe calorii pentru că trebuie ca organismul nostru să-și păstreze temperatura”, explică nutriţionistul.

Medicul Laura Ene, specialist diabet, nutritie si boli metabolice, de la Clinica de Nutritie KiloStop, a explicat pentru Ziare.com cum trebuie sa bem berea si in ce cantitate, ca sa nu avem niciun fel de problema de sanatate sau greutate.

„Berea de calitate poate fi un aliment foarte bun, intrucat contine vitamine din complexul B, dar nu in orice cantitate. Cu siguranta, berea poate ingrasa, daca nu incluzi caloriile pe care le contine in bugetul tau zilnic de calorii.

Ca sa slabim, trebuie sa mancam mai putine calorii decat consumam. Si ca sa ne putem masura corect caloriile, trebuie sa includem tot ce mancam, bem sau rontaim intr-o zi. Prin urmare, berea trebuie si ea inclusa in acest buget de „venituri”.

O bere blonda la 500 ml are in jur de 150 calorii. O bere neagra la 500 ml are aproximativ 200 calorii, din cauza concentratiei mai mare de alcool.

Caloriile din bere provin din carbohidrati si din alcool. Glucidele aduc patru calorii pe un gram, iar alcoolul sapte calorii pe un gram. Chiar si berea fara alcool are calorii.”

Practic, cata bere poate consuma zilnic un barbat? Dar o femeie?

„Pentru un barbat sanatos, fara probleme de greutate, se pare ca doza zilnica recomandata este de doua beri de 330 ml. Pentru o femeie, ea este de doar o bere de 330 ml. Femeile cu risc de cancer la san sunt sfatuite sa reduca la zero consumul de alcool.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.