Sari la conținut

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

tonic vitaminizant natural
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul care scade colesterolul

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și variată poate contribui la prevenirea bolilor netransmisibile, cum ar fi accidentul vascular cerebral, diabetul, bolile de inimă și cancerul.

Prin urmare, specialiștii recomandă consumul de alimente bogate în minerale, vitamine și nutrienți esențiali pentru conservarea organismului. Ceaiul de hibiscus, cunoscut și sub numele de „apa Jamaicăi”, este unul dintre acestea, fiind o infuzie care oferă diverse beneficii organismului și ajută la scăderea colesterolului.

Ce este ceaiul de hibiscus și cum se prepară?

Ceaiul de hibiscus este o infuzie preparată din petalele uscate ale florii de Hibiscus sabdariffa. Ca atare, este o băutură care poate fi consumată caldă sau rece și, din cauza gustului său amar, este adesea îndulcit cu zahăr, miere sau îndulcitori.

Deși este originar din Africa, este recunoscut și consumat în întreaga lume pentru proprietățile pe care le conține. Revista științifică National Geographic a precizat că această băutură naturală pe bază de plante este cunoscută pentru „puterea sa antioxidantă”.

Care sunt proprietățile ceaiului de hibiscus?

În ceea ce privește aportul său nutrițional, revista a citat Universitatea Harvard pentru a explica faptul că ceaiul de hibiscus conține „potasiu, calciu, magneziu și alte oligoelemente (elemente care se găsesc în cantități foarte mici într-o anumită substanță)”.

În plus, National Geographic a subliniat că ceaiul are beneficii antivirale și „s-a dovedit a fi eficient împotriva unor tulpini de gripă aviară”.

tonic vitaminizant natural
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Care sunt beneficiile ceaiului de hibiscus?

În ceea ce privește beneficiile consumului acestei băuturi, raportul subliniază că diverse studii indică faptul că acest ceai din plante poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău și la „reducerea tensiunii arteriale”.

Site-ul Cuerpo Mente a precizat că consumul acestui ceai din flori de hibiscus ajută la dilatarea arterelor și la normalizarea circulației sângelui. Din acest motiv, ei recomandă consumul său pentru tratamentul varicelor, hemoroizilor, flebitei.

De asemenea, aceștia subliniază că această băutură este ideală pentru persoanele care suferă de insomnie, deoarece le ajută să adoarmă și este ideală ca tranchilizant în perioadele de anxietate.

În cele din urmă, însă, experții au subliniat că persoanele care iau medicamente diuretice pe bază de hidroclorotiazidă ar trebui să se consulte cu medicul înainte de a încorpora acest ceai în dieta lor.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel