Sari la conținut

Băutura cu lămâie care ajută la activarea creierului dimineața

Din cuprinsul articolului

Trezirea de dimineață poate fi o sarcină dificilă pentru mulți. Fie că este vorba de începerea timpurie a zilei, de muncă, de școală sau din alte motive, mulți oameni se trezesc devreme și își încep ziua la primele ore ale dimineții; cu toate acestea, poate fi dificil să te ridici din pat.

Deși cel mai important lucru este să iei decizia de a te da jos din pat, există modalități de a ajuta organismul să își limpezească mintea și să înțeleagă că o nouă zi a început. În general, un număr semnificativ de oameni beau o cafea pentru a începe ziua înainte de micul dejun.

Totuși, acest lucru depinde de restricțiile medicale, de obiceiuri și de gusturi. Pentru cei cărora le place să înceapă dimineața cu o băutură, există una care poate ajuta, de asemenea, la activarea minții. Aceasta este cunoscută sub numele de espresso roman.

Deși originea sa divizează părerile, unii spunând că este italian, iar alții că este american, este foarte faimos din punct de vedere cultural în locuri precum Napoli sau Capri. Se prepară cu cafea și lămâie. Se spune că una dintre proprietățile sale este că dă energie organismului.

Gusturile influențează, de asemenea, modul în care poate fi consumată această băutură. Ideea este un espresso la care se adaugă suc de lămâie sau o felie de lămâie. Pentru cei cărora le place cafeaua dulce, de obicei se adaugă zahăr, iar pentru cei care nu se pot lipsi de lapte, de obicei se adaugă lapte.

alimente amare
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Lămâia oferă vitamine și minerale

În ceea ce privește beneficiile fiecăruia, lămâia oferă vitamine și minerale, dintre care una dintre cele mai importante este vitamina C. În plus, proprietățile sale ajută la întărirea sistemului imunitar, curăță sistemul digestiv, are antioxidanți și ajută la prevenirea bolilor legate de minte.

În ceea ce privește cafeaua, acest produs celebru furnizează organismului antioxidanți, oferă energie pentru a începe ziua, previne bolile coronariene, cancerul și alte boli legate de zahărul din sânge.

De exemplu, un studiu intitulat Coffee and reduced risk of type 2 diabetes: arguments for a causal relationship (Cafeaua și reducerea riscului de diabet de tip 2: argumente pentru o relație de cauzalitate), publicat în revista Nutrients în 2021, a explicat că un consum regulat de cafea poate preveni „afectarea funcției ficatului și a celulelor beta în timpul stresului metabolic cronic care precede apariția diabetului manifest”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel