Sari la conținut

Băutura minune pentru durerile de cap. Are un efect magic și gust divin

alimente amare
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Băutura minune pentru durerile de cap. Analgezicele sunt adesea la îndemâna celor care suferă frecvent de dureri de cap. Persoanele care suferă de aceste dureri trebuie să știe că există o băutură extrem de populară, care ar putea fi o alternativă sănătoasă la analgezice.

Mai trebuie precizat faptul că această combinație de cafeau cu lămâie are o influență pozitivă doar asupra durerilor de cap ușoare, spre deosebire de analgezice comune, ca aspirina sau paracetamolul.

Iar explicația constă în faptul că substanțele din cafea și lămâie, sunt mult mai blânde, decât cele din pastile, potrivit ziarulromanesc.de.

Cafeaua cu lămâie, băutura ideală pentru durerile de cap

  • Durerea este transmisă de enzime numite prostaglandine. Numai prin acești stimuli apar durerile de cap.
  • Întrucât cofeina conținută în cafea împiedică eliberarea de prostaglandine, durerile de cap pot fi uneori ameliorate doar prin consumul unei căni de cafea.
  • Pe de o parte, lămâia susține efectele cofeinei și, pe de altă parte, ameliorarea durerii corporale.
  • De asemenea, analgezicele conțin adesea cofeină și acid. În majoritatea cazurilor, totuși, acidul acetilsalicilic este mult mai puternic.

În concluzie, înainte de a recurge la medicamente, uneori merită să beți o cafea cu lămâie. Dacă acest lucru nu are niciun efect asupra durerii de cap, puteți recurge în continuare la medicamentele obișnuite.

Cu toate acestea, dacă suferiți de dureri de cap severe sau aveți un stomac sensibil, este mai bine să utilizați alte remedii pentru durerile de cap.

Cafea cu lămâie, mod de preparare

Cafeaua cu lămâie este foarte ușor de făcut. -Pregătește-ți cafeaua ca de obicei, apoi stoarceți o lămâie proaspătă în cafea. Lămâile sunt adesea menționate de către nutriționiști ca fiind un superaliment.

Indiferent dacă adăugați suc de lămâie la o cafea neagră sau cu lapte este o chestiune de gust. Rețineți că latte-ul conține mai puțină cofeină, deoarece este diluat cu lapte.

Atenție!! Evitați cafeaua neagra puternică și sucul de lamaie, dacă aveți un stomac sensibil. În acest caz, este mai bine să încercați și alte remedii casnice precum apa sau compresele reci.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.