sâmbătă, iunie 10, 2023

Lucruri care declanșează dureri de cap. Aproape orice poate provoca o durere de cap sau o migrenă și, uneori, devine mai greu de abordat dacă nu puteți identifica declanșatorul.

A avea o idee despre acești factori declanșatori te poate ajuta să restrângi măsurile și tratamentele pe care ar trebui să le iei pentru a atenua durerea și pentru a evita episoadele viitoare.

Deși există numeroase declanșatoare ale durerilor de cap, cunoașterea unora dintre ele este un pas mare către un management și un tratament adecvat.

Ce declanșează dureri de cap: Somn inadecvat și neregulat

Când dormi, îți ajuți corpul să se reînnoiască și să-și construiască mușchii. De asemenea, creierul folosește acest timp pentru a se odihni și a se regenera, așa că este vital să ai cel puțin 7 până la 8 ore de somn în fiecare zi.

Cu toate acestea, dacă nu reușești să te odihnești suficient sau să dormi la perioade scurte, acest lucru întrerupe procesul de regenerare și îți dă bătăi de cap.

Cum să eviți: Poți începe să îți remediezi programul de dormit descărcând aplicații care îți reamintesc să dormi devreme, de exemplu, sau să trasezi o anumită oră în care adormi.

Cafeaua

Consumul de cafea este un obicei cu două tăișuri. Obișnuiești să bei cofeină pentru a atenua durerile de cap prin constrângerea vaselor de sânge. Cu toate acestea, odată ce efectele dispar și vasele de sânge încep să se dilate din nou, o problemă apare imediat din nou.

De cele mai multe ori, durerea de cap care apare după ce ai băut cafea ajunge să aducă mai multă durere decât înainte.

Ce să faci: Încearcă să găsești alternative pentru cafea în loc să te bazezi pe această băutură de fiecare dată când simți o palpitație bruscă în cap.

Ce declanșează dureri de cap: Nu bei lichide suficiente

Când devii deshidratat, nivelurile de apă din celulele tale scad și pot provoca efecte dramatice în sistemul corpului, în special asupra creierului.

Poate provoca amețeli, confuzie și chiar durere cu origini necunoscute.

Ce e de făcut: Urmărește aportul de apă înregistrând câte pahare ați băut pe zi. De asemenea, puteți descărca aplicații specializate în aportul de apă.

Hormoni

Când femeile au menstruație, există o creștere a hormonilor estrogen și progesteron. Deși această creștere a hormonilor este sănătoasă pentru a susține procesul menstruației, poate provoca și dureri de cap.

Cum să eviți: Adresează-te medicului pentru medicamente care pot reduce durerea în general. Sau folosește o compresă fierbinte.

Deși există numeroase declanșatoare ale durerilor de cap, cunoașterea unora dintre ele este un pas mare către un management și un tratament adecvat. Cunoașterea acestor declanșatoare vă ajută să restrângeți lucrurile pe care trebuie să le faceți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private