Sari la conținut

Băutura minune recomandată în tratarea a zeci de boli, care oferă doza ideală de imunitate. Este cel mai bun leac la care apelează și medicii

remediu tuse
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sirop de tuse

În sezonul rece, dar nu numai, multă lume se lovește de o problemă de sănătate extreme de sâcâitoare: tusea seacă. Tusea iritantă, fără mucozităţi, cunoscută și sub denumirea de tuse neproductivă, poate fi tratată naturist cu miere cu lămâie pentru tuse seacă.

Tusea seacă este un simptom cauzat de boli virale, precum răcelile și gripa, dar poate fi produsă și de alergii, TBC, afecţiuni ORL sau afecțiuni cardiace.

Miere cu lămâie: Siropul care face minuni

Tusea seacă poate fi tratată ușor acasă cu un sirop din miere cu lămâie, care calmează tusea seacă și usturimea din gât. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat în cazul gripei și a răcelei. Atât mierea cât și lămâia au propria putere de a trata tusea. Consumate împreună, eficacitatea crește.

Medicii susțin că mierea este cel mai eficient remediu în tratarea tusei seci, datorită compoziției sale chimice și nutriționale, având proprietăți antibacteriene care ajută la uciderea bacteriilor care provoacă tuse.

expectorante naturale
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Amestecul, pe care Lidia Fecioru îl numeşte „doza de imunitate”, se poate folosi încă de la primele semne ale unei răceli.

„Se presupune că există un leac pentru 100 de boli. Şi atunci când știm că suntem predispuși să facem o infecție urinară sau un alt fel de infecție, e bine să apelăm la această soluţie pentru creşterea imunității.

Aşadar, luăm o lămâie şi o fierbem în coajă timp de 10 minute. Apoi lămâia se taie pe jumătate şi sucul fiert îl stoarcem într-un borcan în care avem 200 de grame de miere.

Amestecăm bine sucul de lămâie cu mierea și luăm din acest produs 2-3 linguriţe pe zi.

În cazul persoanelor care suferă de diabet şi nu pot consuma miere, acest suc de lămâie fiert se poate amesteca cu îndulcitor.

Sucul acesta este o doză de imunitate.

El se poate consuma şi atunci când avem un început de angină sau de broșită, încă de la primele stadii”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la emisiunea Adevăruri ascunse.

Dacă tusea sau afecţiunea pe care o aveţi persistă mai multe zile, este recomandat să vă adresaţi medicului de familie. „Reţeta” de mai sus nu înlocuieşte tratamentul medicamentos recomandat de doctor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel