Sari la conținut

Băutura pe care Rafel Nadal o bea în timpul meciurilor: „Hidratarea nu înseamnă doar apă potabilă”

În ciuda problemelor fizice cu care s-a confruntat în ​​ultima vreme, tenismenul Rafael Nadal a reușit duminică să iasă învingător în finala de la Roland Garros împotriva norvegianului Ruud, cu care a câștigat această competiție de paisprezece ori.

După cum am văzut cu ocazii anterioare, în timpul competiției l-am văzut pe Rafael Nadal consumând conținutul unui plic albastru.

Este apă de mare procesată într-un mod cu totul special și are numeroase proprietăți benefice care ar putea ajuta la o parte din disconfortul pe care îl suferă jucătorul de tenis.

„Este apă de mare”

Firma care comercializează această apă de mare sub numele de Electrolytes. „Ceea ce conține fiecare plic este 20 ml de apă de mare.”

„Apa de mare a fost sterilizată într-un mod foarte specific pentru a-și menține proprietățile și este potrivită pentru consumul uman”, clarifică reprezentantul. „Trebuie sterilizată fără a aplica căldură, care ar fi cea mai rapidă și mai ieftină modalitate, deoarece ar altera starea mineralelor pe care le contine.

„Sterilizăm prin microfiltrare la rece: folosim filtre de porțelan cu dimensiunea porilor de 0,22 microni, ceea ce este cerut de Farmacopeea Regală Spaniolă pentru a considera o soluție sterilă, neinjectabilă”, continuă el.

„Dacă nu este procesat corespunzător, nu are valoare”

„O altă cheie a produsului”, adaugă Ruiz, „este locul de colectare a apei. Avem laboratorul în Alicante, în Cox, dar aducem apa din Golful Biscaya, cu costurile de transport și cu complicațiile pe care aceasta le presupune. ”

„Asta pentru pentru că mergem într-o zonă foarte specifică a Golfului Biscaya unde există o confluență a curenților oceanici și se produc acumulări de nutrienți și plancton”, spune el.

„Desigur, dacă această apă nu este prelucrată în acest fel, se încălzește, se îmbuteliază la temperatura camerei… toate acestea sunt inutile, proprietățile ei sunt modificate”, adaugă el: „Adică oamenii s-ar putea gândi că luăm orice apă mare și este exact la fel, dar nu e deloc așa”.

Cum se consumă apa de mare

Merită să ne întrebăm care este modalitatea ideală de a consuma această apă de mare și care sunt particularitățile utilizării acesteia.

În acest sens, Ruiz răspunde că „forma de consum a sportivului popular, în marea majoritate, este să o consume atunci când apar crampe musculare”.

„Hidratarea nu înseamnă doar apă potabilă”

Într-un fel, consumul de apă de mare poate părea să înfrângă scopul de a reumple hidratarea. „Hidratarea nu înseamnă doar apă potabilă, este apă potabilă cu săruri minerale”, argumentează Ruiz.

„Apa, fără săruri minerale, chiar se deshidratează; te face să urinezi și pierzi săruri minerale. De aceea montanii cărau concentrate de sare pentru a le obține.”

„Evident”, subliniază el, „pe lângă săruri ai nevoie să bei apă. Din acest motiv, apa de mare pe care o vindem este un plic cu doza care îți dă sărurile; în plus, trebuie să bei apă” .

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel