Sari la conținut

Ion Cristoiu a slăbit 30 de kilograme într-o lună: Dieta minune cu iaurt și castraveți! „O să rămân în istorie ca omul care…”

Ion Cristoiu a slăbit 30 de kilograme într-o lună: Dieta minune cu iaurt și castraveți! „O să rămân în istorie ca omul care…”

Stresul, viața sedentară sau mâncatul pe apucate, iată câteva dintre cauzele care pot duce la o îngrășare nedorită.

Iar de kilogramele în plus nu sunt scutite nici cele mai cunoscute și apreciate personaje din viața politică sau media. Este și cazul maestrului Ion Cristoiu, care în anii ’90, din cauza celor aproximativ 105 kg pe care le avea, se alesese cu porecla de „Ardei gras”.

4597-309080-cristoiugras.jpg

 

În ciuda kilogramelor acumulate, cel care este considerat de mulți drept cel mai bun jurnalist al României a reușit cu o voinţă de fier ca, în doar o lună şi jumătate, să dea jos 30 kg.În anii 90, a fost cea mai spectaculoasă schimbare de look prin dietă.

Ion Cristoiu a slăbit 30 de kilograme într-o lună: Dieta minune cu iaurt și castraveți!

Din momentul în care s-a hotărât să slăbească, nu a mai cedat în faţa nici unei tentaţii. A renunţat complet la zahăr rafinat, la pâine albă, la alcool şi la mesele de seară.

Mai mult, a calculat caloriile pe care le consuma la fiecare masă şi a avut grijă să nu depăşească limitele pe care şi le stabilise.

A utilizat combinaţii de alimente care ajută tranzitul intestinal, una dintre ele constând în consumul de castraveţi muraţi cu iaurt.

Cea mai târzie masă din zi în perioada curei era programată la ora 17.30 şi era compusă din trei mere.

„Sunt de părere că o masă bogată luată o dată la nu știu cât timp nu dăunează siluetei. Astfel, trebuie să fim atenți la obiceiurile culinare zilnice. De exemplu, merele sunt alimente ale căror calorii nu îngrașă”, precizează Cristoiu.

Pentru a se menține, jurnalistul spune că în fiecare dimineață se cântărește.

„Când acul cântarului arată cu cel mult unul sau două kilograme mai mult, imediat iau măsuri. Tai din numărul de calorii, deoarece este mult mai ușor să slăbești atunci când ai mai puțin de dat jos”, spune Ion Cristoiu.

4597-309081-cristoiuslab.jpg

„Mi s-a făcut rău. Era să leșin, deoarece organismul meu nu era obișnuit cu efortul”

Dieta a fost potențată și de sport, marele jurnalist începând să practice intens înotul și joggingul. Jurnalistul își amintește că a avut o perioadă când alerga în fiecare zi, dimineața și seara, „apoi treptat am renunțat la acest obicei”.

Erau de notorietate antrenamentele lui Cristoiu, care în timpul alergărilor din Piața Presi Libere până la Piața Victoriei, era însoțit permanent de bodygyarzi, îmbrăcați la costum, care abia reușeau să țină pasul cu maestrul.

„Într-o zi am plecat de la Casa Presei până la Victoriei pe jos. Mi s-a făcut rău. Era să leșin, deoarece organismul meu nu era obișnuit cu efortul. Apoi, încet, încet, am început să alerg de la Casa Presei până la Victoriei”.

Ion Cristoiu: „O să rămân în istorie ca omul care a slăbit”

Jurnalistul a dezvăluit recent, în cadrul unui interviu, în emisiunea lui Marius Tucă, la Gândul, cum a reuşit să slăbească, dar şi să-şi menţină greutatea după dietă.

„Mi-am făcut o normă de alergat în fiecare dimineață și în fiecare seară câte jumătate de oră. Când eram la Beijing, al ora 8:00 întâlnire și mă trezeam la ora 6.00 și alergam prin Beijing”.

Ion Cristoiu a mărturisit că nu a mai consumat alcool de peste 20 de ani și în tot acest timp s-a ținut de sport.

„Trebuie să iți faci o normă. Eu de 20 și ceva de ani nu pun o picătură de alcool. Dacă am pus.. am rupt performanța.

O să rămân în istorie ca omul care a slăbit… îți trebuie un efort de voință. După o anumită îngrășare, organismul se obișnuiește cu o anumită porție de mâncare. Când o cobori e groaznic. Îți trebuie vreo 4 – 5 zile să te obișnuiești.

Am slăbit vreo 30 de kg într-o lună și ceva. Rămâne o performanță. Toată lumea se mira. Am avut și foarte multă apă în organism”, a declarat Ion Cristoiu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: