Sari la conținut

Băutura populară care ar putea duce la o creștere „acută” a tensiunii arteriale

tensiune arteriala
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce alimente duc la creșterea tensiunii

Fie că sunteți un fan al unui cappuccino spumos sau al cafelei negre și tari, cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi de pe piață.

Datorită capacității sale de a oferi un impuls energetic, această băutură neagră este savurată zilnic de milioane de români.

Mai mult, populara băutură a fost chiar asociată cu diverse beneficii pentru sănătate, de la longevitate la sănătatea inimii.

Cu toate acestea, Dr. Amir Khan a avertizat că o cantitate prea mare de cafea ar putea să vă ridice tensiunea arterială.

„Cafeaua are beneficii pentru sănătate, dar prea mult dintr-un lucru bun poate fi rău pentru tine”, a declarat medicul de televiziune, în cadrul emisiunii Lorraine de la ITV.

Partea complicată pare să fie principalul ingredient inclus în fiecare ceașcă – cofeina.

Dr. Amir a declarat: „Cele mai multe cești de cafea au aproximativ 100 de miligrame de cofeină, comparați acest lucru cu o ceașcă de ceai care are aproximativ 45 de miligrame.

„Prea multă cofeină poate provoca dureri de cap, poate provoca insomnie, poate provoca palpitații și poate crește tensiunea arterială.”

Și nu credeți doar ce spune Dr. Amir, deoarece un studiu publicat în revista Nutrients susține această afirmație.

scortisoara in cafea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Băutura populară care ar putea duce la o creștere „acută” a tensiunii arteriale

Echipa de cercetători a constatat că băutura populară ar putea duce la o creștere „acută” a tensiunii arteriale.

Două până la trei cești de cafea au crescut tensiunea arterială sistolică cu 3-14 milimetri de mercur (mmHg) și tensiunea arterială diastolică cu 4-13 mmHg.

Oamenii de știință au adăugat că acest efect ar putea fi chiar mai pronunțat la persoanele care nu consumă în mod obișnuit băuturi cu cofeină.

Prin urmare, Dr. Amir a sfătuit să savurați cafeaua „cu moderație” dacă doriți să profitați de puterile sale stimulatoare și de potențialele beneficii pentru sănătate.

„În jur de patru cești de cafea pe zi pentru majoritatea adulților și maximum două cești dacă sunteți însărcinată”, a adăugat el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel