Sari la conținut

Băutura simplă din două ingrediente care scade rapid tensiunea şi colesterolul

tensiunea arteriala
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Băuturi care reduc tensiunea arterială în mod natural

O băutură simplă, preparată din doua două ingredinte, are efecte miraculoase asupra sănătăţii inimii, reuşind cu succes să scadă rapid tensiunea arterială, dar şi colesterolul crescut.

Colesterolul este o substanță care ajută la buna funcționare a organismului, atunci când se încadrează în limite optime.

În general, 75% din colesterol este produs de ficat, iar restul de 25% provine din aportul alimentar. HDL-colesterolul sau „colesterol bun” transportă colesterolul din diverse părți ale organismului înapoi la ficat, care îl metabolizează și îl înlătură din organism, vasele de sânge fiind protejate de eventualele depuneri de grăsime.

Cât de periculos este LDL-colesterolul sau „colesterol rău”?

Medicii atrag atenţia că, dacă este prezent în exces în organism, acesta se depune pe vasele de sânge și duce la formarea unor plăci de aterom, din cauza cărora arterele se îngustează și își pierd elasticitatea, circulația sângelui fiind îngreunată. În timp, acest proces duce la apariția unor boli cardiovasculare, precum infarctul de miocard sau accidentul vascular cerebral.

Medicii au constatat că, după consumarea regulată a acestei băuturi simple, făcute din usturoi şi lămâie, scade substanţial tensiunea sistolică, dar şi cea diastolică.

În plus, se pare că se obţine şi o reducere a indexului de masă corporală în cazul persoanelor care au consumat suc de lămâie cu usturoi, acesta fiind recomandat în special persoanelor cu hiperlipidemie (valori ridicate ale grăsimilor în sânge – colesterol şi trigliceride).

Reţeta acestei băuturi este simplă: Se presează doi căţei de usturoi şi se pun în aproximativ 200 de ml de apă fiartă în prealabil, se lasă la infuzat timp de 10 minute, iar apoi se adaugă sucul de la o lămâie stoarsă.

 

De altfel, beneficiile usturoiul sunt cunoscute încă din timpuri străvechi, fiind considerat o plantă medicinală încă din antichitate. Bogat în fitonutrienţii seleniu, zinc, mangan și vitaminele A şi C, usturoiul întărește sistemul imunitar, împiedică formarea cheagurilor de sânge, favorizând circulația, și joacă un rol activ în combaterea colesterolului LDL. Pentru a beneficia 100% de proprietățile medicinale ale usturoiului, acesta trebuie consumat crud.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel