Sari la conținut

Băuturi energizante naturale, recomandate dimineața. Cum le prepari?

sfecla roșie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Dieta cu sfecla roșie

În anumite momente, simțim nevoia de un impuls de energie și bună-stare, mai ales în timpul unui program extrem de încărcat. Așadar, multe persoane aleg faimoasele băuturi energizante din comerț. Cu toate acestea, este important să știi că îți poți prepara propriile băuturi energizante, fără a suferi anumite efecte adverse sau probleme de sănătate.

Băuturile deja pregătite pot conține substanțe nesănătoase, dăunătoare pentru organism. Energizantele sunt băuturi fără alcool care conțin anumiți stimulenți, cum ar fi cafeina sau taurina, precum și zaharuri care te ajută să combați oboseala. Consumul pe termen lung, însă, este asociat cu anumite riscuri asupra sănătății.

De aceea, este indicat să îți prepari propriile băuturi energizante. Acestea au același efect, însă sunt 100% naturale și lipsite de orice risc.

Energizante 100% naturale

Ghimbir și curcuma

Ingrediente

  • 1 felie de ghimbir proaspăt și tocat
  • 1 praf de pudră de curcuma
  • 1 linguriță de miere
  • 1 pahar de apă rece

Instrucțiuni:

Mai întâi spală și toacă ghimbirul. Apoi pune ghimbirul și curcuma într-o cană de apă clocotită pentru a le infuza. Lasă infuzia să stea pentru 10 minute și apoi strecoar-o. Pentru a obține o băutură mai revigorantă, adaugă un pahar de apă proaspătă și, dacă dorești, câteva cuburi de gheață. Aceste condimente sunt foarte energizante și sănătoase, au un gust special și îți vor îmbunătăți circulația, oferindu-ți și energia dorită într-un mod natural, recomandă Doza de Sănătate. 

Nucă de cocos și spirulina

Ingrediente:

500 ml apă de cocos
1 capsulă de pudră de spirulină  (le găsești la plafar, în farmacii și chiar și în supermarketuri. Gramajul este trecut pe capsulă).

Instrucțiuni:

Pune apa de cocos în sticla din care vrei să bei. Adaugă pudra de spirulină și agită sticla. Este o băutură foarte energizantă, întrucât apa de cocos este bogată în potasiu, iar spirulina conține magneziu, aminoacizi esențiali și vitamina B (B1, B2 și B6).

Băutură de sfeclă

Sfecla este bogata in nitrati care contribuie la reducerea cantitatii de oxigen necesara vaselor de sange si muschilor pentru a functiona. Nitratii sunt convertiti in oxid nitric in corp in timp ce contribuie la reducerea presiunii sanguine prin largirea vaselor de sange, permitand unui flux de oxigen mai mare. Combinatia energiei din sfecla, aciditatii din lamaie si mar este suficienta pentru a te revigora dupa pranz! Pune in storcator 1 sfecla mica, 1 mar, 1 lamaie, 2 tulpini de telina si 1 mana de spanac. Serveste cu gheata.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.