vineri, septembrie 30, 2022

Tromboza venoasă profundă este o îngrijorare pentru mulți oameni atuci când zboară.  Un expert explică în cele ce urmează  cum pasagerii își pot reduce riscul de tromboza venoasă profundă.

Tromboza venoasă profundă (TVP) este un cheag de sânge care se dezvoltă într-o venă profundă și poate fi cauzată de perioade prelungite de inactivitate într-un zbor. Condiția afectează în mod normal un picior sau pelvis.

Te-ar mai interesa: Gwyneth Paltrow, secretul unui trup perfect! Cum s...

Profesorul Mark Whiteley este un chirurg specializat în tromboză venoasă și fondatorul Clinicii Whiteley.

El a sugerat că menținerea corpului hidratat poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta TVP la un zbor pe distanțe lungi.

Profesorul Whiteley a spus: „Deshidratarea afectează constituenții sângelui, făcând sângele mai gros și mai lipicios.

Pentru a evita deshidratarea, este important să bei multe lichide, inclusiv apă, ceaiuri de plante și suc de fructe în timpul zborului, mai ales dacă aveți alți factori de risc pentru cheaguri de sânge”.

Ceaiul și cafeaua au cofeină, ceea ce de fapt te face să pierzi apă. Prin urmare, acestea și alcoolul pot înrăutăți deshidratarea și ar trebui să fie consumate la minimum în zboruri.”

Te-ar mai interesa: Soțiile sâcâitoare îmbunătățesc sănătatea soților ...

Profesorul Whiteley  va sfătuiește să purtați ciorapi compresivi corespunzători pentru a vă asigura că aceștia sunt confortabili și au dimensiunea corectă.

El a continuat: „Acest tip de ciorapi accelerează fluxul de sânge în vene și, prin urmare, reduc riscul de coagulare a sângelui.

Cercetările au confirmat că astfel de șosete de călătorie reduc riscul de a dezvolta o TVP și le puteți cumpăra de oriunde.

Te-ar mai interesa: Medic: Acesta e cel mai prost obicei alimentar car...

Păstrați-vă cât mai activ posibil atunci când zburați, făcând câteva exerciții simple de întindere și mergând la o plimbare pe culoarul cabinei cel puțin o dată pe oră, în special pe un zbor lung de peste patru ore.”

Un purtător de cuvânt al AXA Global Healthcare a spus că șezutul confortabil îi va ajuta pe pasageri să își întindă picioarele într-un zbor.

Ei au recomandat: „Pune-ți geanta în dulap mai degrabă decât sub scaun.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Corpul tău va aprecia spațiul suplimentar pentru picioare și dacă trebuie să scoți altceva – mișcarea suplimentară îți va face bine.

Puteți chiar să rezervați din timp biletul pentru a vă asigura locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare. Dacă aveți dureri de spate, așezați-vă  cu sprijin, cum ar fi o pernă mică, în partea de jos a spatelui.

Genunchii și șoldurile ar trebui să fie la nivel, iar picioarele trebuie să fie plate pe podea.”

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private