miercuri, octombrie 20, 2021

Băuturile care te aduc mai aproape de o boală gravă. Diabetul de tip 2 devine o certitudine, dacă ai obiceiul să le consumi regulat.

Persoanele care beau sucuri îndulcite cu zahăr sau stoarse natural,

deci și fresh-urile, au un risc sporit de a dezvolta diabetul de tip 2, iar cei care aleg apa, cafeaua sau ceaiul (neîndulcite) își reduc riscul.

Un ultim studiu reconfirmă pericolul sucurilor, care bulversează glicemic organismul.

Dacă credeți că înlocuirea lor cu băuturile ce conțin îndulcitori vă pun la adăpost, ei bine, șoc: asta nu se întâmplă. Băuturile de tip light sau diet nu scad riscurile de diabet.

Studiul de amploare s-a făcut pe 200.000 de persoane, cu vârstele cuprinse între 22 și 26 de ani, iar rezultatul a fost publicat pe 3 octombrie 2019 în Diabetes Care.

Cercetătorii

atrag atenția asupra fresh-urilor, riscul de apariție a diabetului este notabil pentru consumatorii de sucuri proaspăt stoarse, chiar dacă aceste băuturi sunt considerate sănătoase și fără adaosuri chimice.

Specialiștii atenționează că pericolul din sucurile proaspete este echivalent cu pericolul consumului de băuturi dulci acidulate și diametral opus de consumul normal al fructului întreg.

Concluzia: pentru o viață sănătoasă, mâncăm fructele și renunțăm la a le stoarce. Iar ca băuturi, savurăm nelimitat apa, cea mai bună și recomandată formă de hidratare.

Ultimele stiri