marți, octombrie 20, 2020

Băuturile care te aduc mai aproape de o boală gravă. Diabetul de tip 2 devine o certitudine, dacă ai obiceiul să le consumi regulat.

Persoanele care beau sucuri îndulcite cu zahăr sau stoarse natural, deci și fresh-urile, au un risc sporit de a dezvolta diabetul de tip 2, iar cei care aleg apa, cafeaua sau ceaiul (neîndulcite) își reduc riscul.

Un ultim studiu reconfirmă pericolul sucurilor, care bulversează glicemic organismul.

Citește și:

Dacă credeți că înlocuirea lor cu băuturile ce conțin îndulcitori vă pun la adăpost, ei bine, șoc: asta nu se întâmplă. Băuturile de tip light sau diet nu scad riscurile de diabet.

Studiul de amploare s-a făcut pe 200.000 de persoane, cu vârstele cuprinse între 22 și 26 de ani, iar rezultatul a fost publicat pe 3 octombrie 2019 în Diabetes Care.

Cercetătorii atrag atenția asupra fresh-urilor, riscul de apariție a diabetului este notabil pentru consumatorii de sucuri proaspăt stoarse, chiar dacă aceste băuturi sunt considerate sănătoase și fără adaosuri chimice.

Citește și:

Specialiștii atenționează că pericolul din sucurile proaspete este echivalent cu pericolul consumului de băuturi dulci acidulate și diametral opus de consumul normal al fructului întreg.

Concluzia: pentru o viață sănătoasă, mâncăm fructele și renunțăm la a le stoarce. Iar ca băuturi, savurăm nelimitat apa, cea mai bună și recomandată formă de hidratare.

Parteneri