Sari la conținut

Beatrice Mahler, despre evoluția simptomatologiei COVID. Primele semne care ar trebui să determine prezentarea la medic

sindrom long covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome Covid care pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de Covid-19. Acestea, se pare, sunt cauzate de răspândirea accelerată a variantei Delta. Pe lângă faptul că aceasta are o contagiozitate ridicată, tulpina indiană are și o evoluție puțin mai accelerată, susțin specialiștii.

Sistemul medical din România este aproape de colaps, avertizează medicii. Autoritățile au luat anumite măsuri de urgență pentru îngrijirea pacienților infectați.

Astfel, operațiile și internările pacienților non-COVID, care nu necesită o urgență, sunt suspendate pentru următoarele 30 de zile.

În ceea ce privește internarea pacienților bolnavi de COVID, medicii susțin că tot mai mulți ajung la spital cu forme grave. Ce simptome ar trebui să ne trimită la medic?

Simptome care ar trebui să determine prezentarea la medic

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, dezvăluie cum se manifestă tulpina Delta și ce simptomatologie ar trebui să ne trimită la medic. Provoacă aceasta simptome diferite?

„Cred că, pe lângă faptul că se transmite extrem de rapid, această tulpină Delta are și o evoluție puțin accelerată, dacă vorbim de furtuna de citokine, iar persoanele vulnerabile care poate că procentul nu sunt mai multe din numărul de infectați, dar având un număr foarte mare de infectați noi resimțim în spitale vârful acestor forme, extrem de severe.

Cu certitudine ce trăim în acest moment nu am trăit nici unul din valurile anterioare, nici ca număr de cazuri, nici ca dificultate a cazurilor și nici ca forme severe care au nevoie de terapie intensivă şi din păcate și în terapie intensivă au nevoie de intubație, aproape toţi”, explică Beatrice Mahler, potrivit RRA.

Orice deteriorare a stării generale este un indiciu important

„Orice pacient care simte că are o deteriorare de sănătate, în sensul în care începe să aibă febră înaltă care nu cedează la medicație, începe să obosească mult mai ușor, nu poate să mănânce, are tulburări digestive importante, dacă se știe bolnav de COVID, cu atât mai mult dacă este nevaccinat și are comorbidități trebuie să se prezinte la cel mai apropiat spital, pentru că este importantă prima evaluare și începerea unui tratament care să fie cât mai specific posibil.

Antibioticul, trebuie să menționez, nu este o soluție luat la domiciliu. În formele ușoare nu aduce beneficii, iar în formele severe e nevoie de tratament antiviral” adaugă Beatrice Mahler.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel