Sari la conținut

Beatrice Mahler: „Vom avea niște cifre de mortalitate mari în decembrie. Nu văd să meargă într-o direcție pozitivă!”

Categoria profesionala cea mai afectata de Covid-19

Directorul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, prezice că luna următoare numărul de decese va crește într-un mod fără precedent, dacă rata de infectare nu scade curând.  „Vom avea niște cifre de mortalitate mari în decembrie”.

Potrivit gândul.ro, decembrie va fi o lună cruntă în ceea ce privește contextul pandemic actual. Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta, a susținut în cadrul unei emisiuni Digi24 că vom avea cifre de mortalitate ridicate dacă nu facem destule eforturi ca rata de infectare să scadă.

Spitalele sunt la capacitate maximă, iar locurile eliberate se ocupă imediat de alți pacienți internați. Cu toate că s-au făcut eforturi pentru a primi cât mai mulți bolnavi, acestea par să nu fie suficiente. Sistemul sanitar este împovărat într-un mod fără precedent, iar autoritățile se confruntă cu găsirea unor soluții.

Beatrice Mahler susține că efectele crizei sanitare vor fi vizibile mai ales în decembrie.

„În acest moment nu văd să meargă într-o direcţie pozitivă, favorabilă pentru pacienţii noştri. Vom avea nişte cifre de mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a susținut Mahler, conform gândul.ro.

De asemenea, Beatrice Mahler susține că situația se va îmbunătăți numai cu ajutorul campaniei de vaccinare și a eforturilor comune de prevenire a virusului.

Campania de vaccinare a fost organizată de autoritățile României. Imunizarea populației va începe peste câteva luni, dacă lucrurile merg conform condițiilor stabilite. Între timp, se așteaptă aprobarea vaccinurilor de către Agenția Europeană a Medicamentului pentru distribuirea și administrarea formulelor.

Se pare că românii vor avea la dispoziție o platformă din care se pot informa corect despre vaccin. Vaccinarea nu este obligatorie, însă autoritățile își doresc să distribuie informații complete despre procesul propriu-zis de vaccinare, riscuri și beneficii. Pentru a avea rezultate pozitive împotriva pandemiei, imunitatea colectivă trebuie să ajungă la un procent de aproximativ 60-70%.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel