luni, octombrie 3, 2022

Bei apă în mod corect? Iată ce spune știința antică a sănătății Ayurveda.

Ayurveda este considerată a fi una dintre cele mai vechi forme de sisteme holistice de vindecare. Există mai multe moduri prezentate în Ayurveda care au capacitatea de a vindeca boli și afecțiuni de sănătate.

În mod similar, există reguli și pentru apa potabilă. Astfel, există diferite moduri de a bea apă în mod corect. O mare parte a corpului nostru este făcută din apă, iar apa potabilă este esențială pentru organism.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Ar trebui să beți întotdeauna cantități adecvate de apă pentru a preveni șansele de deshidratare.

Bei apă în mod corect? Iată ce spune știința antică a sănătății Ayurveda

În postare pe Instagram, practicantul ayurvedic Dr. Rekha Radhamony descrie cinci moduri diferite de a bea apă:

1. Bea apă în timp ce stai. Dacă bei apă în timp ce stai în picioare, poate duce la dureri articulare și afecțiuni renale. Mai mult, atunci când bei apă stând în picioare, apa curge pur și simplu, iar beneficiile sale nutriționale nu ajung în mai multe părți ale corpului.

2. Bea apă caldă sau apă care este la temperatura camerei. Nu bea niciodată apă rece direct din frigider. Apa rece îți atenuează focul digestiv.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

3. Folosește vase de lut, cupru sau oțel pentru a stoca apă. Nu bea niciodată apă de la robinet. Bea întotdeauna apă depozitată.

4. Nu înghiți niciodată apă, bea-o întotdeauna înghițitură cu înghițitură. Când bei apă, saliva din gură se amestecă și ajută la echilibrarea acidului din stomac.

5. Pentru o digestie îmbunătățită, bea apă fiartă care este redusă la o treime, sau la un sfert sau la jumătate din volumul său.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private