joi, mai 19, 2022

Este cunoscut faptul că sucurile acidulate sunt foarte nesănătoase. Totuși, multe persoane le consumă frecvent. Te poți proteja de efectele negative, însă?

Sucurile din comerț conțin o paletă largă de aditivi și conservanți. E-urile utilizare sunt asociate cu multe riscuri pentru sănătate, iar medicii ne recomandă să le evităm pe cât de mult posibil.

Cu toate acestea, multe persoane le consumă în continuare, în ciuda riscurilor.

Te-ar mai interesa: Efectele TAURINEI din băuturile energizante...

Există metode care ne pot proteja de riscuri, însă?

Cum îți protejezi organismul de sucurile acidulate?

Cori Grămescu, expert în nutriție și boli metabolice, dezvăluie la DC News faptul că nu ne putem proteja de efectele negative sociate cu consumul sucurilor acidulate.

Cori Grămescu susține că după ce bem astfel de sucuri, nici măcar hidratarea optimă nu ne va ajuta. Multe persoane sunt tentate să bea multă apă după consumul sucurilor, sperând că substanțele nocive vor fi eliminare. Acest lucru, însă, nu este real.

Problema consumului de sucuri de acest gen nu ține de hidratare, ci de ingredientele pe care acestea le conțin, așadar un consum ulterior de apă în cantități suficiente nu „spală” efectul. Dacă consumăm sucuri sau alimente a căror listă de ingrediente pare că face parte dintr-un laborator de chimie este evident că acestea vor avea un impact negativ asupra noastră, atât pe moment când se va crea acea stare de disconfort specifică consumului alimentelor foarte procesate, și cu un conținut ridicat de calorii, cât și pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Secrete pe care nu trebuie să le spui. Bioenergote...

 Desigur, a avea un stil de viață sănătos nu înseamnă să mâncăm numai salată și carne de pui la grătar, însă trebuie să învățăm să consumăm alimente care ne plac, care au un gust bun, dar care au cât mai puțini aditivi și care sunt gătite într-un mod cât mai natural”, a explicat Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, pentru DC News.

Astfel, pentru a evita efectele negative cauzate de consumul sucurilor este recomandat să reduci frecvența și să renunți complet la ele.

Te-ar mai interesa: Este obligatoriu să mănânci acest aliment. Nici nu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private