sâmbătă, iunie 3, 2023

Ficatul, principalul organ implicat în eliminarea toxinelor din organism, curăţă corpul prin filtrarea elementelor toxice din sange şi, în plus, ajuta la digestia alimentelor.

Ficatul ne ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infectiilor, să elimine bacteriile din sânge şi produce bila, necesară pentru digestia alimentelor. Când ficatul devine suprasolicitat, ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot aparea probleme grave de sănătate. De aceea, este esenţial să fim atenți la ce mâncăm și bem pentru că alimentația influențează buna funcționare a ficatului.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Există o listă cu alimentele și băuturi care ajută ficatul, iar printre ele se numără:

Cafea

Dacă nu îți poți începe ziua fără a bea cafea, atunci te vei bucura să afli că are efecte pozitive asupra ficatului. Studiile au arătat că prin consumul a două-trei cești de cafea pe zi ficatul este protejat de daunele produse de alimentația nesănătoasă sau consumul excesiv de alcool. În plus, alte studii au arătat că reduce riscul de cancer de ficat.

Ceai verde

Datorită antioxidanților și catechinelor, ceaiul verde protejează ficatul de diferite forme de cancer, inclusiv de ficat, o spune un studiu recent. “Ceaiul verde are proprietăţi antioxidante datorită substanţelor care combat radicalii liberi, substanţe numite polifenoli şi catechinele, flavonoide şi alcaloizi, iar efectul său diuretic şi stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului. Este recunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor”, explică medicul Daniela Stan.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Apă

Cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru sănătatea ficatului este să bei apă, cât mai multă. Înlocuiește băuturile carbogazoase și energizante cu apă. Apa elimină toxinele acumulate în organism, inclusiv cele din ficat.

Grapefruit

Grapefruitul este bogat în vitamina C şi antioxidanti, doi importanţi agenţi care stimulează producerea de enzime pentru detoxifierea ficatului. Fibrele solubile din grapefruit contribuie la scăderea colesterolului şi determină ficatul să ardă grăsimile.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Avocado

ajută organismul să producă un tip de antioxidant numit ”glutation”, de care ficatul are nevoie pentru a filtra componentele toxice. Consumul acestui fruct, o dată sau de 2 ori pe săptămână, poate repara un ficat deteriorat în numai o lună. Avocado este unul dintre puţinele fructe cu un conţinut ridicat de proteine. Un avocado conţine 4 grame de proteine, o cantitate ridicată în comparatie cu multe alte fructe. De asemenea, proteinele pe care le conţine sunt cele esenţiale şi de înaltă calitate, care se digera mult mai uşor şi hrănesc muşchii.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Nuci

Nucile sunt bogate în L-arginina, glutation şi acizi graşi Omega-3, substanţe care contribuie la procesul de purificare a ficatului. Nucile sprijină funcţiile hepatice şi facilitează oxigenarea sângelui. Specialiştii ne sfătuiesc să consumăm nuci mai ales după o masă bogată în grăsimi pentru a atenua efectele lor negative asupra organismului.

Usturoi

Usturoiul conţine numeroşi compuşi organo-sulfuroşi, printre care alicina şi seleniu, două ingrediente importante care protejează ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Acesta acţionează ca antibiotic natural, fără efecte secundare întrucât are puternice proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene. Usturoiul stimulează creşterea nivelului de antioxidanţi din organism, ajută la scăderea valorilor glucozei serice şi a tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Cele mai norocoase zodii ale lunii iunie. Ar putea...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private