Sari la conținut

Beneficii asupra sănătății a tămâiei. Cum ne poate influența tămâia starea de sănătate?

tămâia

Tămâia este una dintre cele mai bune modalități de a păstra mirosul camerei tale minunat. Cu toate acestea, are multe alte beneficii pe care oamenii nu le cunosc.

Boswellia Serrata sau tămâia, cum mai este cunoscută în popor, este o rășină obținută din arborele cu același nume (Boswellia Serrata), originar din India. Efectele terapeutice ale tămâiei sunt numeroase, întrucât aceasta poate fi folosită atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern.

Simbol al practicilor religioase, tămâia a fost utilizată de-a lungul timpului în diverse culturi. Cei care acordau o importanță deosebită efectelor terapeutice ale tămâiei sunt reprezentanții religiilor asiatice.

Iată primele beneficii ale tămâiei asupra sănătății

Îmbunătățește circulația sângelui

Acidul boswellic este un ingredient dintr-o tămâie populară cunoscută sub numele de tămâie. Acidul boswellic este cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii și îmbunătățirea fluxului sanguin și a circulației. Acest lucru ajută la combaterea efectelor inflamatorii ale artritei, chisturilor și bolii Crohn.

Ajută sistemul respirator

Tămâia vă poate ajuta să combateți bronșita, astmul, sinuzita, răcelile frecvente și alergiile. Doar inhalați o cantitate mică de tămâie în fiecare zi și veți vedea rezultate.

Reduce anxietatea

Un studiu privind efectul tămâiei asupra femeilor care urmau să primească o biopsie a sânului a indicat că tămâia a redus anxietatea la un anumit nivel. Dintre cele două utilizate, tămâia de lavandă-lemn de santal a fost mai eficientă decât tămâia de menta portocalie.

Vă poate ajuta să dormiți

Dacă aveți probleme cu somnul pe timp de noapte, tămâia poate fi la fel de eficientă ca somniferele. Așa cum am menționat anterior, ajută la reducerea anxietății prin încetinirea sistemului nervos, ceea ce determină relaxarea corpului și a minții. Există o mulțime de miresme din care poți alege pentru a-ți face visele să miroasă frumos. Lavanda, vanilia, iasomia și multe altele vă pot ajuta să dormiți.

Reduce cicatricile

Printre efectele terapeutice ale tămâiei se numără și îmbunătățirea aspectului pielii. Utilizarea Boswelliei Serrata poate contribui la ameliorarea cicatricilor sau a urmelor inestetice provocate de acnee ori coșuri.

Întărește organismul

Suplimentele naturale pe bază de tămâie au un spectru larg de acțiune, fiind benefice pentru întărirea sistemului imunitar și a articulațiilor. Mai mult, comprimatele ce conțin extract de tămâie au rol și în ameliorarea afecțiunilor urinare, renale, hepato biliare și reumatice, precum și în problemele de potență.

Acționează ca un odorizant natural

Pentru a ajuta la reîmprospătarea camerei, aprindeți tămâie de orice fel ca odorizant.

Tămâia este naturală, deci nu vor fi în aer substanțe chimice dure. Odorizantele de marcă conțin de obicei patru substanțe chimice dure în ele. Aceste substanțe chimice sunt formaldehida, distilatele de petrol, combustibilii pentru aerosoli și p-diclorobenzen, care sunt cunoscuți pentru că au numeroase efecte asupra sănătății, cum ar fi arderea ochilor, leziuni pulmonare, risc crescut de cancer și leziuni hepatice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.