Sari la conținut

Fructul diuretic care îmbunătățește circulația sângelui și ajută la întărirea oaselor

sursa fotă: arhiva doctorulzilei

Îmbunătățirea sănătății, prevenirea bolilor și dobândirea de substanțe nutritive sunt diversele beneficii ale consumului de fructe în alimentație. Merele, bananele, căpșunile, portocalele, kiwi, piersicile, printre altele, pot ajuta diferitele procese care au loc în organism pentru a putea desfășura activitățile zilnice. Deși pot exista suplimente, nu există nimic comparabil cu gustul unic găsit în fructe.

De fapt, specialiștii în sănătate recomandă, în general, includerea fructelor și legumelor în alimentație pentru că sunt bogate în vitamina A, calciu, fier și acid folic și pentru că ajută la prevenirea diferitelor boli.

Odată cu aceasta, unul dintre fructele care se remarcă prin multiplele sale beneficii pentru sănătate este piersica. Consumul acestui aliment oferă organismului vitaminele A, C, B1, B2 și B6 și minerale precum calciu, fier, magneziu, zinc și sulf; și se remarcă și prin faptul că poate fi preparată în multiple moduri.

Site-ul Cocina Vital detaliază că piersica este un fruct cu mari beneficii care nu numai că ajută la combaterea hipertensiunii arteriale, dar este și un aliment ideal pentru răceli și alte afecțiuni similare. În ceea ce privește tensiunea arterială, datorită conținutului ridicat de potasiu, acest mineral ajută la eliminarea toxinelor din organism și contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

Un alt beneficiu al piersicilor este că îmbunătățesc circulația, ajutând mușchii inimii să se întărească prin stimularea fluxului sanguin în tot corpul. De asemenea, fiind bogat în betacaroten, acest superaliment optimizează funcția vizuală, deoarece îmbunătățește și circulația sângelui în ochi și în mușchii din jur.

În același timp, întărește oasele, care slăbesc cu trecerea anilor, ducând la afecțiuni precum osteoporoza, de aceea este indicat să consumați piersici, deoarece conțin fosfor, un nutrient ideal pentru întărirea sănătății dinților.

Alte beneficii ale consumului de piersici

– Ajută la îmbunătățirea vederii: în special culoarea piersicii indică faptul că acest fruct este o sursă de caroteni, responsabili de pigmentarea sa galbenă, portocalie și roșie. Există peste 600 de caroteni, dintre care unii au funcții protectoare pentru sănătatea ochilor, printre care luteina și zeaxantina, care fac parte din macula lutea și din cristalin.

„Specialiștii au putut stabili că o cantitate adecvată a acestora protejează împotriva daunelor provocate de lumină și ajută la prevenirea bolilor oftalmologice”.

– Îmbunătățește sistemul imunitar: una dintre cele mai importante vitamine ale acestui fruct este vitamina C. Prin urmare, beneficiile sucului de piersici în ceea ce privește apărarea organismului derivă din prezența acesteia.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel