Sari la conținut

Beneficii neștiute ale condimentelor. Ajută la slăbit și pot combate o boală gravă

Beneficii neștiute ale condimentelor. Există, din câte se pare, o legătură strânsă între condimente și pierderea în greutate. În orice dietă legumele sunt în planul alimentar. Dar, potrivit cercetărilor, există câteva condimente care au beneficii uluitoare. Mai mult, ele pot combate o boală gravă.

Beneficii neștiute ale condimentelor. Ajută la slăbit și pot combate o boală gravă

Turmericul este condimentul cu numeroase beneficii asupra sănătății.  Reduce colesterolul și ajută la detoxificarea ficatului

Turmericul (Curcuma longa) reprezintă una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut și sub denumirea de șofran indian. La noi mai este cunoscut cu numele de zerdiceaf, deși denumirea de turmeric este mai populara.

Motivul pentru care se face aceasta asociere intre cei doi termeni poate fi legat de etimologia cuvantului turmeric.

Este ușor de recunoscut datorită culorii puternice oranj, care poate varia spre galben sau spre roșu, în funcție de soi.

Metoda de acțiune este asemănătoare cu cea a alimentelor: trece prin întregul sistem digestiv împreună cu restul mâncării și detoxifică organismul pe parcurs, fără a fi perceput drept chimical de către corp.

Turmericul, folosit în cazuri medicale de hipertrigliceridemie

Turmericul este cu precădere folosit în cazuri medicale de hipertrigliceridemie, când corpul stochează grăsimea în exces din alimentație în ficat. Acest lucru poartă denumirea de „ficat gras” și este o inflamare cauzată de faptul că ficatul nu mai poate face față cu succes unei diete dezechilibrate.

Beneficii neștiute ale condimentelor. Ajută ficatul să își redobândească funcțiile

Aici intervine cu succes turmericul, care ajută ficatul să își redobândească funcțiile, să curețe grăsimea în exces și să reducă per total colesterolul din corp.

Acest condiment este recomandat și după mese copioase sau după diete și tratamente medicamentoase. Ajută funcția ficatului. Este un ingredient natural care îmbunătățește funcția ficatului și care poate fi autoadministrat, deoarece nu are efecte adverse.

Piperul negru. Elimină toxinele din ficat

Piperul negru. Conține piperine, care sunt de fapt compușii activi din piper. Recent, s-a descoperit importanța adăugării piperului în timpul meselor: piperinele activează sistemul de procesare al grăsimilor în corp și facilitează absorbția tuturor nutrienților, dar și detoxifierea ficatului.

O masă la care se folosește și piper nu va fi la fel de greoaie ca o masă la care se adaugă doar sare.

În plus, piperinele funcționează mână în mână cu curcumina, pentru a activa funcția de detoxifiere a ficatului. În produsele pentru slăbit, se utilizează piperul sau chili deoarece acestea contribuie la activarea organismului pentru a scădea în greutate, mai precis ajută la procesul de accelerare a arderii grăsimilor.

De aceea, piperul negru este recomandat nu numai în calitate de condiment, ci și sub formă de capsulă pentru a ajuta la slăbire, potrivit csid.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel