miercuri, septembrie 28, 2022

Beneficii uimitoare ale consumului de smochine. Fructele dulci și aromate, care se consumă atât proaspete, cât și confiate, sunt un adevărat deliciu și o sursă puternică de sănătate. Minunatele smochine au nenumărate beneficii pentru sănătate.

Pe lângă faptul că sunt gustoase, smochinele ajută la reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățesc digestia și țin la distanță osteoporoza.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Smochinele au puterea de a preveni boala care ucide milioane de oameni, cancerul.

Un studiu realizat pe mai mult de 50.000 de femei la menopauză a scos la iveală că cele care au mâncat o cantitate crescută de smochinele și-au redus cu 34% riscul de cancer. În plus, aceste fructe conțin un nivel cescut de antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului.

Mai mult, cu ajutorul acestor fructe îți poți îmbunătăți digestia.  Ele sunt o bună sursă de fibre alimentare și ajută la îmbunătățirea digestiei și previn constipația.

Ce nu știu mulți, smochinele reglează tensiunea arterială. Sunt o sursă importantă de potasiu, de aceea scad tensiunea arterială. Potrivit Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH, hipertensivii care au o dietă săracă în sodiu și bogată în potasiu își scad tensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: Și tu speli carnea înainte de a o găti? Iată de ce...

Ține greutatea sub control

Pentru cei care doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea sub control, smochinele sunt un bun ajutor datorită conținutului de fibre. Au totuși un conținut caloric mare, de aceea cel mai bine se consumă dimineața sau ca gustare de la ora 10, în cantitate redusă. Satisfac pofta de dulce.

Reţineţi!Fructele proaspete sunt de preferat în detrimentul celor uscate. Au mai puţine calorii. 100 de grame de smochine uscate au 249 de calorii, 3.3 grame de proteine, 69 de grame de carbohidraţi şi 5.6 grame de fibre. Pe de altă parte, 100 de grame de smochine proaspete conţin 80 de calorii, 1.3 grame de proteine, 20 de grame de carbohidraţi şi 2.2 grame de fibre.

Te-ar mai interesa: Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia...

Protejează vederea

Smochinele conțin vitamina A care are un rol important în îmbunătățirea vederii și prevenirea afecțiunilor oculare ca degenerescența maculară.

Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical. Persoanele cu diabet trebuie să stabilească împreună cu medicul curant ce fructe pot include în dieta lor.

Potrivit studiilor efectuate de USDA National Nutrient Database, smochinele au următoarele valori nutriționale:

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Carbohidrați, total 19.88g

Fibre alimentare, total 2.9g

Calciu, Ca 35mg

Fier, Fe 0.37mg

Magnesiu, Mg 17mg

Fosfor, P 14mg

Potasiu, K 232mg

Sodiu, Na 1mg

Zinc, Zn 0.15mg

Cupru, Cu 0.07mg

Mangan, Mn 0.128mg

Seleniu, Se 0.2 mg

Vitamina C, acid ascorbic total 2mg

Vitamina B-1, tiamină 0.06mg

Vitamina B-2, riboflavină 0.05mg

Vitamina B-3, niacină 0.4mg

Acid pantotenic 0.3mg

Vitamina B-6 0.113mg

Folat, total 6 μg 2%

Colină, total 4.7mg

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai mari nevoi ale pacienților cu S...

Vitamina A, IU 142 Vitamina E, alfa-tocophero l0.11mg

Vitamina K (phylloquinone) 4.7μg

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private