miercuri, septembrie 28, 2022

Dr. Bilic, despre fructele care îngrașă mai mult. Atenție! „Suntem tentați să le mâncăm pe săturate. Fac grăsime pe burtă”!

În această perioadă, prunele și strugurii sunt fructele sezonului, iar dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat ce fruct să consumăm la gustare. Ea spune că strugurii și prunele sunt dulci și parfumate și suntem tentați să le mâncăm pe săturate, dar ce ar trebui să alege ca să nu ne îngrășăm?

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

„Prune sau struguri? Ambele sunt fructe de sezon, dulci și parfumate, pe care suntem tentați să le mâncăm pe săturate! Nu se pune problema dacă sunt sănătoase sau nu, ci care îngrașă mai tare.

În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese… și, cu cat sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci. În prune există sorbitol, un alcool de zahăr rezistent la digestie, care are efect laxativ și prebiotic (hrănește flora intestinală din colon). Conțin și fibre solubile și insolubile (pectine și celuloză) care accelerează tranzitul intestinal și previn constipația. La capitolul minerale sunt bogate în potasiu cu rol în hidratare, reglarea tensiunii arteriale și contracția musculară.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

Dr. Bilic: „Sunt campioni la capitolul „dulceață”

efectele miraculoase ale sâmburilor de struguri

Antioxidant cu efect protector cardiovascular

Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi.

Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

beneficiile prunelor

Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă, ca orice desert, se mănâncă cu măsură. P. S. Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru. Asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private