joi, mai 19, 2022

Beneficiile Agheasmei Mici pentru bolnavi. Ce este indicat să facă în această zi pentru vindecare grabnică.

Prima săptămână după Învierea Domnului se numește „Săptămâna luminată”, iar astăzi, în ziua de vineri, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Izvorul Tămăduirii.

Apa sfințită (aghiasma) – NovaMedia24

Beneficiile Agheasmei Mici pentru bolnavi

Preoții sfinţesc apa, care poartă denumirea de Agheasma Mică, iar credincioșii sfințesc cu ea casa și toate lucrurile din casă, gospodăria, animalele, oamenii bolnavi, ogoarele, mașinile și, în general, toate dependințele omenești, fără deosebire.

Te-ar mai interesa: Semnele bolii Alzheimer și ale altor afecțiuni neu...

În cartea numită „Molitfelnic”se spune că această apă sfințită are multe feluri de lucrări: „duhurile cele viclene din tot locul se gonesc, se iartă și păcatele cele mici de peste toate zilele, mintea se curățește de toate gândurile spurcate și se îndreptează spre rugăciune, bolile le gonește și dă sănătate sufletească și trupească.Toți cei care o primesc iau sfințenie și binecuvântare”.

„Sfinţirea apei acesteia, pe care Duhul Sfânt prin rugăciunile preoţilor o sfinţeşte, multe feluri de lucrări are, precum însăşi ectenia sfinţirii şi rugăciunea mărturisesc. Că prin stropirea ei, duhurile cele viclene din tot locul se gonesc şi se iartă şi păcatele cele mici de peste toate zilele, adică nălucirile diavoleşti, gândurile cele rele; iar mintea se curăţeşte de toate lucrurile cele spurcate şi îndreptată spre rugăciune se face.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, nutriționist: Evitați aceste produs...

Aaduce dar, pază, înmulţire a câştigului şi îndestulare; bolile goneşte şi dă sănătate sufletească şi trupească. Şi mai în scurt să zicem: toţi cei ce o primesc cu credinţă iau sfinţenie şi binecuvântare”, spune Preot Prof. Dr. Ene Braniște, potrivit Doxologia.

Creștinii, în general, dar mai ales bolnavii, trebuie să consume apă sfințită. În felul acesta se vor împărtăși de energiile necreate ale Duhului Sfânt ce există în compunerea ei. Sfințirea apei înseamnă aducerea ei la starea inițială, așa cum o crease Dumnezeu la început.

Te-ar mai interesa: Știați că vă puteți reduce riscul de cancer? Metod...

Când și cum se poate bea Agheasma Mică

Apa care rămâne de la sfințire, se pune într-un vas la un loc curat și se ia în fiecare dimineață pe nemâncate după anafură, când suntem curați trupește și sufletește și ne-am împlinit rugăciunile dimineții. Copiilor le este recomandată în fiecare dimineață. Bolnavii mai pot fi stropiți și cu Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii, sărbătoare ce este așezată în calendar după Sfintele Paști, în Vinerea din Săptămâna Luminată.

Te-ar mai interesa: 6 tehnici utile în cazul atacurilor de panică...

Pentru cei căsătoriți, condiția principală pe care trebuie să o îndeplinească pentru a consuma apa sfințită este „curățenia trupească”. Elevii și studenții pot să bea dimineața, înainte de masă, să se stropească pe frunte și pe hainele de pe ei, pentru a le lumina Dumnezeu mintea, pentru a le dărui înțelegere și pricepere.

Se poate stropi prin casă atunci când se crede de cuviință (suspect de farmece, descântece, vrăjitorii sau alte lucrări diavolești). Celor bolnavi, apa sfințită le este de mare trebuință: să o bea pe nemâncate, să-și stropească hainele de pe ei și rănile sau locurile dureroase, potrivit creștinortodox.ro.

Te-ar mai interesa: De ce să consumi MIERE? Efecte SPECTACULOASE pentr...


Izvorul Tămăduirii. Rugăciune pentru vindecare grabnică și iertare de păcate

„Izvorăşte-mi acum, Izvorule, Fecioară de Dumnezeu Născă­toare, dându-mi darul cuvântu­lui, ca să laud izvorul tău, care izvorăşte viaţă şi har credincioşilor; că tu ai izvorât pe Cuvântul Cel într-un ipostas.

Stih: Hristos a Înviat din morţi!

Locaş de tămăduire mai presus de fire se arată tuturor biserica ta cea sfântă, Fecioară! Că din moarte vădită ridică lămurit pe credincioşii care aleargă la dânsa şi izvorăşte tuturor mângâierea cea din belşug.

Stih: Hristos a Înviat din morţi!

Din ceruri reverşi nouă daruri fără împuţinare, ceea ce eşti cu adevărat una; căci pe cel orb îl faci să vadă lumina, prin tina cea nouă, strigând tu de sus către Leon, mai presus de gând.

Stih: Hristos a Înviat din morţi!

Bucură-te, Mărie, bucură-te, ceea ce eşti lauda de obşte şi cin­stită a neamului omenesc! Că Ziditorul tuturor peste tine S-a pogorât vădit, ca o picătură, arătându-te izvor nemuritor, dumnezeiască Mireasă.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private