Sari la conținut

Beneficiile apei alcaline: beneficii pentru sănătate, cum se face apă alcalină și efectele sale secundare

lipsit de energie

Apa alcalină și beneficiile sale este una dintre cele mai noi tendințe care și-au făcut loc în lumea deja bine supraaglomerată a sănătății și a alimentației sănătoase.

Apa alcalină și beneficiile acesteia este una dintre cele mai noi tendințe care și-au făcut loc în lumea de sănătate și supraalimentare deja supraaglomerată.

Consumul apei alcaline, se spune, că oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, reglează nivelul pH-ului corpului și previne diferite boli cronice.

Apa alcalină se referă la neutralizarea nivelurilor de acid din corp, ceea ce apa normală nu poate face. Această practică de sănătate controversată a fost susținută de mulți experți în sănătate cu privire la utilizarea sa. Să aflăm despre ce este vorba de apa alcalină.

Ce este apa alcalina?

Apa alcalină este apa ionizată, ceea ce înseamnă că nivelul pH-ului apei a fost crescut. Nivelul pH-ului este un număr care măsoară cât de acidă sau alcalină este o substanță pe o scară de la 0 la 14. De exemplu, dacă nivelul este 1, înseamnă că substanța este foarte acidă și dacă este 13, este foarte alcalină.

Apa alcalină are un nivel de pH de aproximativ 8 sau 9 și un nivel de pH al apei normale de la robinet este de 7, care este neutru. Se crede că apa alcalină ajută persoanele cu aciditate în exces, deoarece ajută la neutralizarea acidului din organism; datorită naturii sale alcaline.

Acest proces de neutralizare a acizilor din organism ajută la prevenirea diferitelor afecțiuni. Există modalități de a crește proprietățile alcaline ale apei folosind filtre speciale, accesorii pentru robinet și aditivi care cresc nivelul pH-ului, făcând ca apa de la robinet să treacă de la pH neutru la alcalin.

Potrivit nutriționistului, Dr. Anju Sood, „Corpul tău secretă o mulțime de sucuri. Acum aceste sucuri sunt practic de natură acidă. Deci, în acel moment, apa alcalină va neutraliza acidul. Vă sugerăm întotdeauna să aveți alimente care sunt la cel puțin 70 la sută alcalin și 30 la sută acid, astfel încât odată ce este consumat; pH-ul corpului va fi neutru. Apa alcalină este sugerată atunci când nu consumați alimente care nu vă echilibrează nivelul pH-ului în organism. ”

Funcționează cu adevărat teoria apei alcaline?

Potrivit Clinicii Mayo, apa obișnuită este cea mai bună pentru majoritatea oamenilor, deoarece nu există dovezi științifice care să verifice pe deplin afirmațiile făcute de susținătorii apei alcaline.

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Otology, Rhinology & Laryngology, apa alcalină cu un nivel de pH de 8,8 poate ajuta la calmarea refluxului acid, deoarece nivelul mai ridicat al pH-ului ucide pepsina, o enzimă implicată în descompunerea proteinelor alimentare și principala cauză a refluxului acidului.

Un alt studiu publicat în Jurnalul Societății Internaționale de Nutriție Sportivă a susținut că o diferență semnificativă în vâscozitatea sângelui după consumul de apă cu pH ridicat în comparație cu apa obișnuită după un antrenament intens.

Potrivit unui studiu publicat în Shanghai Journal of Preventive Medicine, consumul apei  alcalinepoate fi benefic pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială, colesterol ridicat și diabet.

Efecte secundare ale apei alcaline

Deși apa alcalină este considerată sigură pentru consum, poate avea și efecte secundare negative. Unul dintre efectele secundare este că, deși poate alcaliniza corpul, există șanse ca un consum excesiv să distrugă acizii naturali ai stomacului, ucigând bacteriile bune. În plus, alcalinitatea excesivă în corpul dumneavoastră poate cauza probleme la nivelul tractului gastro-intestinal și al pielii.

 

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: