miercuri, mai 31, 2023

Beneficiile apei sfințite. Aghiasma Mare este strâns legată de Botezul Domnului. În fiecare an, pe 6 ianuarie,  se oficializează slujba sfinţirii celei mari a apei, apă care devine după sfinţire Agheasma Mare. Dar de ce este necesar să ne împărtăşim din apa sfinţită la Bobotează? Ce beneficii are aceatsă apă sfințită?

Beneficiile apei sfințite. Patriarhul Daniel: „Prin Agheasma Mare primim vindecare de boli şi de patimi”

Rânduiala slujbei din cadrul Praznicului Epifaniei lămureşte de ce este necesar să ne împărtăşim din apa sfinţită la Bobotează. În sfintele rugăciuni se reliefează beneficiile Aghiasmei Mari, pentru că ne sfinţeşte sufletele şi trupurile, casele, gospodăriile, pământurile şi întreg spaţiul în care ne desfăşurăm activitatea.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...


„Prin Agheasma Mare primim vindecare de boli şi de patimi”

Despre beneficiile acestei ape sfințite a vorbit Patriarhul Daniel. Acesta spune că„ binefacerile acestei Sfinţiri Mari a apei se extind, şi anume prin apa aceasta se curăţeşte sufletul şi trupul celui care gustă apa”.

„Care sunt foloasele duhovniceşti ale acestei ‘ape mari’ sau ale acestei Sfinţiri Mari a apei, numită Agheasma Mare? În primul rând ne aduce aminte de Botezul Domnului, în al doilea rând ne aduce aminte de botezul nostru. (…)

Patriarhul Daniel: Primim sfinţirea vieţii noastre şi alungarea puterilor potrivnice

Binefacerile acestei Sfinţiri Mari a apei se extind, şi anume prin apa aceasta se curăţeşte sufletul şi trupul celui care gustă apa şi celui care se stropeşte sau este stropit cu ea, (…) primim prin Agheasma Mare şi vindecare de boli şi de patimi.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Iar în plus primim sfinţirea vieţii noastre şi alungarea puterilor potrivnice.

De aceea, credincioşii vor să sfinţească sufletul şi trupul, dar şi casa şi grădina şi ceea cea au împrejurul casei, pentru că binecuvântarea Iordanului înseamnă sfinţirea tuturor oamenilor care cred în Sfânta Treime şi cheamă ajutorul Sfintei Treimi pentru că simt iubirea Sfintei Treimi”, a mai spus Patriarhul Daniel, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private