duminică, decembrie 4, 2022

Turmericul sau Curcuma, condiment cu un gust atat de special, nu este folosit doar în preparatele culinare. Aroma sa puternica se distinge și prin nenumăratele sale proprietăți benefice pentru sănatate. Canadienii au descoperit că substanța activă din turmeric, cucurmina, poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.

Beneficiile ascunse ale unui condiment pentru sănătate. Descoperire uimitoare

Turmericul este aliatul oamenilor împotriva cancerului de colon. Singurul tip de cancer care poate fi ameliorat de alimentația zilnică este cancerul colorectal.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Substanța activă din turmeric, cucurmina, poate programa celulele canceroase să se autodistrugă

În timpul analizelor din laborator, specialiștii sanitari au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon. Cercetările au demonstrat că, în prezența turmericului, celulele canceroase suferă un anumit proces chimic. Transformarea se numește fosforilare. Care alterează funcția și activitatea anumitor enzime, potrivit Capital.

Efecte pozitive asupra organismului uman

  • Protejează inima

Acest condiment indian poate proteja organismul uman împotriva bolilor cardiovasculare, precum cardiomiopatia sau aritmia.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

De asemenea, turmericul îmbunătătește circulația sangvină prevenind formarea cheagurilor de sânge.

  • Bolilor de piele

Turmericul neutralizează radicalii liberi și previne deteriorarea celulelor pielii, astfel procesul de absorbție al colagenului este îmbunătățit.

De asemenea, șofranul indian poate ajuta la ameliorarea psoriazisul, dermatitei și acneei.

  • Reglează nivelul de zahăr din sânge

Condimentul reduce nivelul de glucoză din sânge, iar suplimentele medicale din acest condiment indian sunt recomandate pentru prevenirea apariția diabetului de tip 2.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

  • Reduce colesterolul din corpul nostru

De asemenea, consumul regulat de turmeric reduce colesterol „rău” LDL din organismul nostru.

Folosit și pentru cosmetice

Turmericul sau şofranul indian este o plantă cultivată pe continentul asiatic, în special în India şi în Indonezia. Culoarea specifică a acestei mirodenii este portocaliul intens.

Mirosul şi aroma sa sunt puternice, asemănătoare ghimbirului. În trecut, oamenii foloseau șofranul indian în prepararea diverselor leacuri medicale, dar şi pentru cosmetice.

Te-ar mai interesa: RAM amenință capacitatea medicilor de a trata efic...

Cum poate fi utilizat turmericul?

Dă culoarea galbenă specifică. Precum și aroma inconfundabilă. În afară de faimoasa pudră curry, poate fi regăsit în diverse tipuri de produse lactate, precum brânza sau iaurtul, dar și în înghețată, cereale, sosuri, biscuiți, prăjituri, sucuri de portocale.

Tincturi și ceaiuri, recomandat pentru completarea tratamentului în cazul unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, conjunctivita, infecțiile urinare, tulburările digestive și de menstruație. La indicațiile medicului, poate fi folosit sub formă de capsule sau tablete, ca supliment alimentar.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Apreciat și în industria cosmetică. Este unul dintre ingredientele naturale regăsite în diverse tipuri de creme, măști de față, uleiuri pentru corp, parfumuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private