miercuri, iunie 29, 2022

La sfârșitul primăverii și începutul verii începe campania de recoltare și consum de cireșe de sezon, motiv pentru care devine unul dintre cele mai solicitate fructe în această perioadă a anului. Dar care sunt beneficiile sale nutriționale? Ce se întâmplă dacă mănânci cireșe în fiecare zi?

Beneficiile cireșelor: câte poți mânca pe zi? Ce vitamine au?

Ciresele au un aport mare de potasiu, vitamina C, flavonoide, alcool perilic si acizi organici. În ceea ce privește valoarea energetică, acest fruct conține aproximativ 65 de kilocalorii la 100 de grame de porție comestibilă, este bogat în carbohidrați (13,5 grame) și este compus în principal din apă (83,7 grame), potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN) .

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Sunt ideale pentru a le duce la serviciu sau la cursuri și pentru a mânca ca și gustare la mijlocul dimineții, iar consumul lor oferă beneficii nutriționale importante, datorită conținutului lor de vitamine sau minerale.

Proprietăți antioxidante

În așa fel încât să fie compuse din cantități relevante de vitamina C, tiamină, folați și provitamina A, deși în cantitate mai mică decât în ​​alte fructe. Acestea au proprietăți antioxidante care protejează celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi.

Acestea furnizează cantități semnificative de potasiu și, într-o măsură mai mică, alte minerale precum fosfor, calciu, magneziu sau fier . Proprietățile sale contribuie la buna funcționare a sistemului muscular și nervos.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...

Mai mult, compoziția sa include prezența compușilor bioactivi precum antocianine (situate în porțiunea cărnoasă a fructului), monoterpene, în special alcool perilic și flavonoide (acid ellagic), conform FEN.

Potrivit nutriționiștilor, cei care vor să slăbească sau țin la siluetă trebuie să fie atenția la cantitatea de cireșe pe care o consumă.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit un pont celor care țin la siluetă, însă adoră aceste fructe delicioase. Să înlocuim o masă cu un kilogram de cireșe.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

”(…) sunt moșii de vară, prilej de cireșe și orez cu lapte.

Știți ce puțin înseamnă jumătate de kilogram de cireșe? Un castronel care încape în 2 palme.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru a doua zi de Rusalii. Este bine s…

Cireșele îngrașă, deci fie mâncați cu măsură, fie înlocuiți o masă cu 1 kg de cireșe”, a scris dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina de Instagram.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private