Sari la conținut

Beneficiile gândirii pozitive. Specialist: „Ne putem educa zi de zi pentru a vedea partea plină a paharului”

albirea naturală a dinților

Din cuprinsul articolului

Atitudinea pozitivă este o armă puternică, susțin experții în sănătate. Creierul nostru are capacitatea de a selecta anumite informații și de a le internaliza. Astfel, este esențial ca aceste informații să fie cele mai pozitive și mai bune, întrucât efectul se va putea observa atât asupra fizicului, cât și asupra minții. Iată care sunt beneficiile gândirii pozitive!

Gândirea pozitivă nu are o influență importantă numai asuăra minții, ci și asupra trupului. Oamenii optimiști trăiesc mai mult, sunt mai fericiți, iar riscul de a dezvolta depresie sau alte tulburări asociate emoțiilor negative este foarte scăzut.

Starea de bine este benefică atât minții, cât și organismului și sănătății generale.

Beneficiile gândirii pozitive

  • stimulează sistemul imunitar, întărește organismul și menține sănătatea generală
  • reduce stresul și susține capacitatea de a gestiona emoțiile negative
  • reduce riscul de a dezvolta boli asociate stresului și emoțiilor negative, precum afecțiunile cardiovasculare
  • reduce riscul de a dezvolta tulburări precum depresia sau anxietatea

Dr. Vlad Ciurea, despre gândirea pozitivă

„Gândirea pozitivă este cel mai mare ajutor al creierului și al vieții noastre, în general. Ne putem educa zi de zi pentru a vedea partea plină a paharului. Se poate. Și recomand să o facem cu toții.

Eu zi de zi apreciez o serie de lucruri. Mă întorc în timp și rememorez cum lucram pe vremuri și compar cu ce am la dispoziție azi. Este SF! Este o diferență de cer la pământ. Și sunt recunoscător pentru asta!

Capacitatea de diagnosticare a crescut foarte mult. În momentul de față, la orice supărare, afectare cerebrală sau a măduvei spinării, se face imediat un CT scan, ca un screening de orientare, după care se trece rapid la RMN, cu toate facilitățile RMN. Adică o investigare complexă. Se vede zona respectivă.

Suntem dependenți de aparatură. Putem pune un diagnostic în condiții acceptabile ca termen, important este să nu fie tardiv. Pe vremuri, ne veneau tumorile depășite, mari, cu pacientul în stare gravă. Nu puteai să faci aproape nimic. Azi pui corect și din timp, ai condițiile să faci o strategie operatorie și să îi explici bolnavului și familiei ceea ce se întâmplă.

Dar este important să apreciezi toate acestea, să te bucuri de evoluție și de efectele ei în viața de zi cu zi. Pentru că orice pas înainte, în orice domeniu, e un pas pentru noi toți. Sănătate!”, a scris Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg, pe o rețea de socializare.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel