miercuri, mai 31, 2023

Caviarul provine, în principal, de la sturion. Cele mai gustoase și calitative icre negre se extrag din patru tipuri de sturion: morunul, nisetrul, cega și păstruga. Activiștii de mediu sunt nemulțumiți.  Sturioni sunt pescuiți mai ales din Marea Caspică, iar procesul de extragere este controversat. De multe ori implicând moartea peștelui.

Beneficiile icrelor de caviar pentru sănătate. Ar putea să vă surprindă

Caviarul abundă de beneficii pentru sănătate. Este plin cu nutrienți, inclusiv omega-3, fier, seleniu și mai mult de două ori necesarul zilnic de vitamina B12. Într-o porție de caviar, veți găsi, de asemenea, 7 grame de proteine. Cantități mici de calciu și vitaminele A, D și E. Nu este de mirare că nutriționiștii consideră caviarul ca fiind o „centrală nutrițională”, potrivit healthdigest.com.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Caviarul poate aduce beneficii pielii, fertilității și sănătății mintale

Poate reduce semnele îmbătrânirii pielii

Fiind bogat în acizi grași omega-3, caviarul a fost studiat pentru beneficiile sale asupra sănătății pielii.

Un studiu recent a sugerat că DHA din extractul de caviar poate stimula adipocitele – sau celulele adipoase – să producă adiponectină.

 

Adiponectina este o moleculă care îmbunătățește procesele de vindecare a rănilor și antiinflamatorii ale pielii, promovează sinteza colagenului și previne descompunerea fibrelor de colagen.

Deoarece colagenul este important pentru structura pielii, cercetătorii consideră că extractul său poate reduce semnele îmbătrânirii pielii.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Mai mult, un studiu de 12 săptămâni la 35 de femei cu semne ușoare până la moderate de îmbătrânire a pielii a observat că un ser care conține extract de caviar și alte ingrediente a îmbunătățit netezimea, fermitatea și uscăciunea pielii. Cu toate acestea, nu se știe dacă administrarea de extract de caviar pe cont propriu ar avea aceleași efecte.

Caviarul poate îmbunătăți fertilitatea masculină

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Cercetările sugerează că acizii grași omega-3 joacă un rol crucial în fertilitatea masculine. Sperma are un conținut de DHA deosebit de ridicat. Studiile sugerează că nivelurile scăzute de DHA pot fi asociate cu o calitate scăzută a spermei. De fapt, deficiența DHA este tipică la bărbații cu infertilitate.

Bărbații fertili tind să aibă niveluri mai ridicate de sânge și spermă de acizi grași omega-3. Consumul mai multor alimente bogate în omega-3 poate îmbunătăți structura, forma și fluiditatea spermatozoizilor. Asta poate ajuta sperma să se lege mai ușor de ovule pentru a crește fertilitatea.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

De exemplu, un studiu pe rozătoare a analizat efectele unui produs derivat din caviar asupra calității și cantității spermatozoizilor. Constatând că acesta a crescut semnificativ numărul de spermatozoizi, motilitatea și supraviețuirea.

Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare la om pentru a înțelege pe deplin efectul acizilor grași omega-3 asupra fertilității masculine.

Poate îmbunătăți sănătatea mintală și a creierului

Menținerea unei minți sănătoase este importantă pe tot parcursul vieții. În mod promițător, cercetările sugerează că EPA îmbunătățește tulburările de dispoziție și DHA menține structura creierului. Astfel, acizii grași omega-3 din caviar pot proteja creierul și sănătatea mintală.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Acizii grași omega-3 sunt elemente cheie ale membranelor celulare ale creierului. Reduce inflamația. Cercetătorii au speculat că reducerea inflamației la nivelul creierului poate reduce declinul sănătății mintale observat în boala Alzheimer. În plus, studiile au constatat că persoanele cu depresie au adesea niveluri mai scăzute de acizi grași omega-3, sugerând că lipsa acestui nutrient poate fi un factor de risc pentru depresie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private