Sari la conținut

Varza Kale, recomandată de medici: Aliat de preț în lupta cu cancerul

Cancerul este  considerat boala secolului. Se răspândește cu o viteză îngrijorătoare, iar medicii fac tot ce le stă în putere pentru a-i salva pe cei care suferă de această maladie. Nu mulți știu, însă, că există soluții pentru a o putea preveni. Ele constau inclusiv în alimentație.

Legumele din familia cruciferelor precum varza Kale sunt aliați de preț în lupta cu cancerul, potrivit unor studii științifice din ultimii ani. Aceste alimente susțin detoxificarea celulelor și împiedică dezvoltarea tumorilor, eficiența lor fiind mai mare în cazul cancerului cavitații bucale, al esofagului ori al stomacului.

Ingredientul din salată

Varza Kale luptă cu cancerul

Ce beneficii pentru sănătate are varza Kale? Are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, este sănătoasă pentru creier, sursă de calciu, scade colesterolul și ajută la slăbit.

Sulforafanul, kaempferolul și alți antioxidanți care se găsesc în crucifere sunt probabil responsabili pentru efectul antiinflamator al acestora. Unii compuși din varza Kale ajută organismul să lupte împotriva efectelor radicalilor liberi.

Mai mult, Varza Kale este sănătoasă pentru creier. Ea conține grăsimi sănătoase și acid folic, elemente esențiale pentru un creier sănătos. Tulburările de somn, problemele de concentrare și schimbările bruște de dispoziție pot fi combătute și prin consumul de varză Kale.

Ce alte beneficii mai are varza Kale pentru sănătate?

  • Acest tip de varză conține mai mult calciu decât laptele, adică în jur de 90 de grame/ porție.
  • Este benefică pentru sănătatea ochilor
  • Varza Kale conține zeaxantină și luteină, carotenoide esențiale pentru o vedere sănătoasă. Multe studii științifice au arătat că persoanele care consumă suficientă luteină și zeaxantină au un risc mult mai mic de degenerescență maculară și cataractă, două tulburări oculare foarte frecvente.
  • Varza Kale ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun. Acest lucru ar putea duce la un risc redus de a dezvolta boli cardiovasculare. În plus, unele cercetări au arătat că varza Kale poate contribui la creșterea nivelului de colesterol bun HDL.
  • Varza Kale ajută la slăbit. Având în vedere conținutul mic de calorii și conținutul mare de apă, varza Kale are o densitate energetică scăzută. În numeroase studii s-a demonstrat că aportul de alimente cu o densitate scăzută de energie ajută la pierderea în greutate. Varza Kale poate fi cu ușurință introdusă în meniu în salate, supe sau chiar sub formă de chipsuri la cuptor, potrivit doc.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.