Sari la conținut

Beneficiile incredibile pentru sănătate ale apei de mesteacăn

de mesteacăn

Apa de mesteacăn, cunoscută și sub numele de seva de mesteacăn, provine din copacii din genul Betula.

Deși abia recent a câștigat popularitate în Statele Unite, apa de mesteacăn a fost consumată de secole în Europa de Nord și China datorită beneficiilor sale potențiale pentru sănătate.

Este, de asemenea, utilizat în cosmetice și alte produse de îngrijire a pielii.

Ce este apa de mesteacăn?

Apa de mesteacăn este seva de mesteacăn și recoltată la începutul primăverii.

În timpul iernii, mesteacanul stochează substanțe nutritive care sunt eliberate ulterior în seva lor.

Când este extrasă, apa de mesteacăn este un lichid limpede, incolor, cu un gust ușor dulce. După 2-3 zile, începe să fermenteze, dezvoltând o aromă mai acidă.

Se consumă singur sau se transformă în alte produse, cum ar fi sirop, bere, vin și hidromel.

Astăzi, apa îmbuteliată de mesteacăn este disponibilă online și în magazine. Rețineți că produsele comerciale din mesteacăn adăpostesc frecvent zaharuri și arome adăugate.

Beneficiile potențiale ale apei de mesteacăn

În timp ce cercetările sunt limitate, apa de mesteacăn poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate.

Sursă bună de mulți nutrienți

Apa de mesteacăn oferă numeroși nutrienți, în special vitamine și minerale. Din punct de vedere istoric, marinarii l-ar bea chiar pentru a îndepărta scorbutul.

Mulți factori afectează compoziția nutrienților apei de mesteacăn, inclusiv geografia, tipul de sol și chiar speciile specifice și vârsta arborelui. Cu toate acestea, este în general sărac în calorii și zahăr, în timp ce este bogat în substanțe nutritive, cum ar fi magneziu și mangan.

O sticlă de 300 ml conține:

  • Calorii: 9
  • Carbohidrati: 3 grame
  • Zahar: 3 grame
  • Calciu: 2% din valoarea zilnică (DZR – doza zilnică recomandată)
  • Magneziu: 95% din DZR
  • Mangan: 130% din DZR
  • Zinc: 3% din DZR

Studiile relevă, de asemenea, cantități variate de fosfor, potasiu, acid folic, vitamina C și cupru. În plus, apa de mesteacăn oferă cantități mici de aminoacizi și cantități mari de antioxidanți polifenolici, care ajută la combaterea stresului oxidativ din corpul dumneavoastră.

Afectiuni Combatute
Mesteacanul contine principii active care au actiune diuretica, antiinflamatoare si antibacteriana, prin urmare se poate utiliza in tratarea si prevenirea cistitei. Se recomanda consumul a cate 1 litru pe zi , timp de 2-3 saptamani.
Combate reumatismul, daca se administreaza 1 litru pe zi timp de 3 saptamani, iar pentru intensificarea efectului se pot aplica si cataplasme cu pulbere de scoarta de mesteacan.
In bolile de ficat, este ideal consumul a cate o cana de suc proaspat de mesteacan sau infuzie de mesteacan de cel pu?in 3 ori pe zi.
Poate combate parul gras daca se intinde seva pe par inainte de spalare. Efectele vizibile se observa dupa aplicarea de 5-6 ori la 2-3 zile . Astfel, parul va fi mult mai sanatos, mai rezistent si mai stralucitor.
Pe langa efectele benefice enumerate mai sus, seva de mesteacan este foarte buna in lupta cu kilogramele in plus. Aceasta purifica organismul intr-un mod miraculos, eliminand apa suplimentara din organism si accelerand metabolismul. Asociat cu o dieta saraca in carne, grasimi si dulciuri, remediul este ideal pentru o cura de slabire, ajutand la scaderea accelerata in greutate, fara a pune in pericol sanatatea.
Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel