duminică, noiembrie 28, 2021

Deși depresia poate fi o boală cronică greu de tratat, efectele negative pot fi inversate dacă afecțiunea este depistată la timp și se află în stadii incipiente. Cauzele depresiei nu au putut fi elucidate pe deplin,

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

in ciuda eforturilor depuse. Viziunea unanima actuala a cercetarilor si clinicilor impune un model bio-psiho-social in care, la instalarea depresiei, contribuie atat perturbari biochimice la nivelul creierului cat si cauze psihologice (personalitati fragile) sau sociale (stresul cotidian, evenimente de viata negative, ostilitatea mediului etc.)

Anumite studii a descoperit că depresia poate fi cauzată de lipsa anumitor vitamine și minerale în organism. Astfel, stilul de viață sănătos și monitorizarea nivelului optim de vitamine și minerale sunt esențiale pentru a preveni sau pentru a

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

combate depresia.

Potrivit Doza de Sănătate, o serie de vitamine și minerale pentru depresie pot ameliora afecțiunea și, de asemenea, îi pot opri evoluția, dacă aceasta se află în stadii incipiente.

Vitamine și minerale pentru depresie, recomandate pentru a restabili echilibrul

Vitamina B6

Vitamina B6 sau piridoxina este responsabilă de controlul simptomelor precum anxietatea și depresia. Deficitul acestei vitamine poate provoca irascibilitate, iar atunci când o vei reintroduce în dietă vei fi uimit de cât de bine te vei simți.

Alimente bogate în vitamina B6: carne de pui, pește, banane, cartofi,

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

fasole, cereale integrale.

Vitamina C

Vitamina C este un component esențial al unui sistem imunitar puternic. Ea ajută în același timp și sistemul nervos, întrucât lipsa vitaminei C poate provoca oboseală și tristețe. Carența acestei vitamine nu îți afectează în mod direct sănătatea, dar pe termen lung poate duce la depresie.

Este bine să consumi vitamina C și în perioade de stres fizic și mental, deoarece aceasta previne declanșarea emoțiilor negative.

Cea mai bună modalitate de a oferi organismului doza necesară de vitamina C este consumul de fructe citrice. Asigură-te că acestea

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

sunt ecologice. Poți consuma chiar și coaja, aceasta având proprietăți benefice.

Alimente bogate în vitamina C: guava, merișoare, kiwi, zmeură, ardei gras roșu, broccoli, spanac.

Acid folic

Numeroase studii au evidențiat legătura dintre depresie și deficitul de vitamina B9, cunoscută și sub numele de acid folic. Potrivit cercetărilor efectuate, nivelul scăzut de acid folic poate duce la o scădere a producției de serotonină, un element esențial pentru prevenirea depresiei.

Alimente bogate în acid folic: ficat (vită, pui, curcan), legume cu frunze verzi, sparanghel, pepene, avocado,

Te-ar mai interesa: Uniunea Europeană propune un termen de expirare pe...

portocale, banane.

Zinc

Zincul este un neurotransmițător important pentru sistemul nervos, iar deficitul de zinc este asociat cu depresia, oboseala și alte tulburări.

Alimente bogate în zinc: crustacee, pește, carne, nuci, semințe de susan, semințe de dovleac, cereale integrale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri