marți, septembrie 28, 2021

Multivitaminele sunt recunoscute pentru efectele pozitive asupra sănătății, dar poate nu din motivele pe care le credeai. Iată care sunt, de fapt, beneficiile multivitaminelor, din punct de vedere științific.

Conform WebMD, multivitaminele aduc, într-adevăr, îmbunătățiri în ceea ce privește starea generală de sănătate. Cu toate acestea, experții consideră beneficiile multivitaminelor se bazează pe efectul psihologic. Potrivit unui chestionar, adulții care consumă aceste suplimente raportează o stare de sănătate generală îmbunătățită cu 30%.

Care sunt beneficiile multivitaminelor, potrivit unui studiu

Un studiu amplu a descoperit, însă, că din punct de vedere fizic nu există nicio diferență între oamenii care îșî administrează multivitamine și cei care nu utilizează suplimente.

”Din punct

de vedere al sănătății, nu există nicio diferență între persoanele care consumă multivitamine și cei care nu le consumă. Cu toate acestea, cei care le utilizează au raportat că se simt mai bine, în general, cu aproximativ 30% față de cei care nu administrează suplimente”, declarat Manish Paranjpe, student al Facultății de medicină Harvard.

Conform unui chestionar la care au participat peste 21.000 de persoane, numai 5.000 luau multivitamine, în timp ce 16.000 au declarat că nu consumă suplimente.

Persoanele care consumau multivitamine au raportat că se simt mult mai sănătoși, spre deosebire de cei care

nu le consumă. Totuși, studiile au arătat că, de fapt, nu exista nicio diferență, din punct de vedere al sănătății. Din acest motiv, experții sunt de părere că efectul multivitaminelor este mai mult unul psihologic.

Cu toate acestea, studiul nu s-a bazat pe informații ce prevedeau tipul de multivitamine sau perioada de administrare. Astfel, specialiștii nu au rezultate concludente, iar studiul este, mai degrabă, cu scop de informare.

Având în vedere rezultatele studiului, medicii nu sunt de părere că multivitaminele nu au un efect asupra sănătății. Există o multitudine de vitamine ce sunt

administrate pacienților cu diferite afecțiuni. Acestea funcționează, se pare, și se bazează pe dovezi științifice.

Ultimele stiri