luni, martie 27, 2023

Mușețelul are proprietăți impresionante pentru sănătate. Este considerată a fi una dintre cele mai vechi și versatile plante medicinale cunoscute de omenire.

Florile de mușețel au numeroase implicații asupra sănătății datorită nivelului lor ridicat de antioxidanți. În timp ce, fiecare persoană este familiarizată cu ceaiul de mușețel, beneficiile acestei plante pot fi foarte eficiente și sub altă formă, prin intermediul cremelor și soluțiilor bio care au în compoziția lor mușețelul. Astfel vă puteți răsfăța cu proprietățile vindecătoare ale unei plante minune.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

Beneficiile mușețelului la nivelul tenului includ reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, cum ar fi ridurile, tonusul scăzut al pielii și pistruii datorită antioxdianților prezenți. Aceste semne apar atunci când pielea este frecvent expusă elementelor nocive ale mediului, cum ar fi razele ultraviolete, poluarea, fumatul și altele. Astfel, mușețelul este un aliat foarte eficient în prevenirea unor astfel de probleme inestetice. Alegeți o cremă nutritivă bio pentru față, cu mușețel, care să aibă la bază o combinație de ingrediente active. Hrănește, calmează și ajută la regenerarea țesuturilor, conferind strălucire și finețe epidermei, întârziind îmbătrânirea pielii.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Efectele mușețelului pentru păr și scalp sunt multiple. În primul rând, îi oferă părului o strălucire excelentă, în timp ce pielea sensibilă a scalpului va fi calmată și protejată. Șamponul pentru volum și strălucire, cu mușețel, are o triplă acțiune: întărește rădăcina firului de păr îndepărtând excesul de sebum, curăță delicat scalpul și activează circulația sanguină la nivelul acestuia. Împiedică formarea mătreții, conferind strălucire naturală firului de păr și previne uscarea prin hidratare intensivă datorită extractului de mușețel. Are efect antiinflamator, analgezic, antiseptic, antidepresiv.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Pielea din zona axilei este foarte sensiblă, necesitând o îngrijire deosebită. În ceea ce privește anti-pespirantul pe care decizi să-l folosești, ar trebui să fii foarte atentă la ingredientele pe care le conține. Mușețelul poate fi un ingredient minune, având proprietăți de calmare. Alegeți un deo roll-on-ul antiperspirant, cu mușețel și rozmarin, care nu conține particule de aluminiu și coloranți artificiali, are la baza o formulă bogată în plante BIO, care calmează pielea după epilare și îi conferă un parfum plăcut și proaspăt.

Te-ar mai interesa: Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta ace...

Poate nu te-ai fi gândit, dar mușețelul este recomandat și pentru igiena orală. Acesta este indicat persoanelor cu o dantură sensibilă ce au nevoie de produse delicate care să combată durerile. Pasta de dinți pentru fortificare și protecție, cu extract de mușetel are la bază o combinație specială de plante medicinale recunoscute pentru capacitatea de a proteja dintii împotriva cariilor, tartrului și de a ameliora simptomele parodontozei. Utilizată în mod frecvent, pasta de dinți oferă o senzație de prospețime cavității bucale.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

Așadar, mușețelul poate fi inclus foarte ușor în rutina ta de îngrijire și astfel, să profiți din plin de beneficiile acestei plante minune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private