Sari la conținut

Beneficiile nebănuite ale cafelei. Ce efect are asupra presiunii arteriale?

Cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi, la nivel mondial. Aceasta nu are numai un gust inconfundabil, dar poate aduce și beneficii nebănuite asupra sănătății.

Dacă este consumată în cantități moderate, cafeaua se află pe lista celor mai sănătoase băuturi. Aceasta protejează inima, creierul și ajută circulația oganismului, pe lângă multe altele.

Totuși, este foarte important să nu bei mai mult decât este recomandat. Excesul ar putea crea multe probleme de sănătate, deci dozarea este esențială pentru a evita orice risc.

Beneficiile nebănuite ale cafelei

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare cele mai nebănuite beneficii ale cafelei. Cu siguranță, este prima alternativă la care apelăm atunci când vrem un plus de energie, însă ce alte efecte poate avea?

Citeste si:

Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap.

Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea.

Sursa: Unsplash

Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei

  • face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sînge care generează migrene
  • are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă
  • menține presiunea arterială și evită hipotensiunea datorată caniculei și deshidratării.

Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.

Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, dezvăluie Mihaela Bilic, nutriționist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.