miercuri, mai 31, 2023

Usturoiul este unul dintre cele mai populare alimente în medicina alternativă. Acesta este folosit de sute de ani în multiple afecțiuni și are o eficacitate sporită în vindecarea și protejarea organsimului.

Usturoiul este boat în vitamine, minerale ți compuți medicinali care îl fac cel mai bun antibiotic natural. Datorită alicinei, o substanță activă importantă, usturoiul este recomandat în cazul infecțiilor, pentru combaterea bacteriilor.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Acesta este proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antispastice, antihelmintice, febrifuge, stomahice, vasodilatatoare, hipotensive.

Beneficiile usturoiului


Reduce tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială stă la baza celor mai temute boli cardiovasculare, precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Studiile au dezvăluit că usturoiul are un impact pozitiv asupra reducerii tensiunii arteriale crescute.

Poate preveni demența

Radicalii liberi sunt direct asociați cu procesul de îmbătrânire. Usturoiul elimină acești radicali și, de asemenea, contribuie la reducerea stresului oxidativ. Reducerea colesterolului, a tensiunii arteriale și a stresului oxidativ pot reduce riscul de boli ale creierului, precum demența.

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...

Previne diabetul

Extractul de usturoi poate inhiba formarea și dezvoltarea substanțelor nocive produse de nivelul crescut de zahăr din sânge, cunoscute ca produse finite glicozilare avansate, o combinație de molecule care dăunează vaselor de sânge și poate duce la complicații, notează Libertatea.

Rețeta pentru mujdei sănătos

Anca Hâncu, medic nutriționist, a dezvăluit care este secretul ei pentru un mujdei sănătos, sărac în calorii și plin de beneficii.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii.

Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private