Beneficiile nebănuite ale usturoiului. Dr. Anca Hâncu îți spune cum să faci cel mai sănătos mujdei

Usturoiul este unul dintre cele mai populare alimente în medicina alternativă. Acesta este folosit de sute de ani în multiple afecțiuni și are o eficacitate sporită în vindecarea și protejarea organsimului.

Usturoiul este boat în vitamine, minerale ți compuți medicinali care îl fac cel mai bun antibiotic natural. Datorită alicinei, o substanță activă importantă, usturoiul este recomandat în cazul infecțiilor, pentru combaterea bacteriilor.

Acesta este proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antispastice, antihelmintice, febrifuge, stomahice, vasodilatatoare, hipotensive.

Beneficiile usturoiului

Reduce tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială stă la baza celor mai temute boli cardiovasculare, precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Studiile au dezvăluit că usturoiul are un impact pozitiv asupra reducerii tensiunii arteriale crescute.

Poate preveni demența

Radicalii liberi sunt direct asociați cu procesul de îmbătrânire. Usturoiul elimină acești radicali și, de asemenea, contribuie la reducerea stresului oxidativ. Reducerea colesterolului, a tensiunii arteriale și a stresului oxidativ pot reduce riscul de boli ale creierului, precum demența.

Previne diabetul

Extractul de usturoi poate inhiba formarea și dezvoltarea substanțelor nocive produse de nivelul crescut de zahăr din sânge, cunoscute ca produse finite glicozilare avansate, o combinație de molecule care dăunează vaselor de sânge și poate duce la complicații, notează Libertatea.

Rețeta pentru mujdei sănătos

Anca Hâncu, medic nutriționist, a dezvăluit care este secretul ei pentru un mujdei sănătos, sărac în calorii și plin de beneficii.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii.

Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Recent Posts

Rugăciunea puternică pe care Arsenie Boca o rostea de Paște

Părintele Arsenie Boca rămâne fără îndoială drept unul dintre cei mai milostivi pelerini ai secolului…

32 de minute ago

Cât timp se pot păstra ouăle la frigider. Mulți români fac o greșeală care îi poate îmbolnăvi

Indiferent de forma preferată de preparare, ouăle sunt o parte esențială a alimentației umane. Nu…

o oră ago

Horoscop Camelia Pătrășcanu. O zodie își poate schimba viața! Are parte de ajutor divin

Camelia Pătrășcanu susține că o zodie poate să-și schimbe viața. Însă trebuie să facă astăzi…

2 ore ago

Când e cazul să mergi urgent la oftalmolog. Medic: „Nu îţi dai seama că suferi de această afecţiune”

Medicul Adriana Furtună a discutat, la Sfatul Sănătății cu Andreea Cigolea, despre degenerescența maculară, dar…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu tensiunea arterială la o oră după ce bei cafeaua

Ce se întâmplă cu tensiunea noastră arterială la 1 oră după ce am băut o…

3 ore ago

Ce înseamnă dacă ți se stinge lumânarea de la Înviere până să ajungi acasă

An de an, în Sâmbăta Mare, o minune are loc în Biserica Sfântului Mormânt din…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic