Sari la conținut

Beneficiile nebănuite pentru sănătate ale consumului regulat de ridichi! Doar această categorie de persoane trebuie să le evite!

de ridichi

Denumirea științifică a ridichiului este Raphanus Sativus.

Acest tubercul mic și ciudat aparține familiei Brassicaceae. Forma sa este atât de particulară încât este de obicei folosită ca decor.

Pata de culoare într-o salată bună are cu siguranță ceva magic din punct de vedere cromatic.

Ridichile ascund beneficii majore pentru sănătatea noastră, fiind bogate în substanțe nutritive relevante, cum ar fi potasiul. In primul rând: 1 kilogram din acești tuberculi mici conține aproximativ 233 mg de potasiu, comparativ cu 0,1 g de grăsime.

Ridichile sunt aliați excelenți ai ficatului și stomacului

Ridichile sunt un adevărat panaceu pentru sănătatea ficatului și a stomacului. Acestea acționează și ca un puternic detoxifiant, deoarece purifică sângele prin uciderea toxinelor și a deșeurilor pe care organismul nostru le adună în timp.

Sunt extrem de utile pentru tratamentul icterului, deoarece elimină bilirubina și își mențin producția, menținându-l la nivel ridicat.

Ridichele reduc, de asemenea, distribuția celulelor roșii din sânge, care apare la persoanele care suferă de icter, prin creșterea aportului de oxigen proaspăt în sânge.

Ridichile negre sunt, fără îndoială, preferate în tratamentul icterului și, în special, ar trebui consumate în  frunzele lor.

Iată un motiv pentru care ar fi preferabil să cumperi ridichi proaspete cu frunze, mai degrabă decât cele deja curățate și vândute în supermarketuri în pungi de plastic.

Ridichile sunt benefice în tratamentul tulburărilor urinare

Prin natura ei, ridichea este foarte diuretică, ceea ce înseamnă că este capabilă să crească semnificativ producția de urină.

Sucul obținut de această prețioasă legumă vindecă, de asemenea, inflamațiile și senzațiile de arsură pe care le puteți simți atât în timpul digestiei, cât și în timpul urinării, inhibând în același timp infecțiile rinichilor și ale sistemului imunitar, contribuind în acest fel la tratamentul mai multor afecțiuni urinare agravate de surplus de toxine din sistem.

Ridichile sunt perfecte pentru a facilita pierderea în greutate

Ridichea dă senzația de saturație, deși are puține calorii, fără conținut de grăsimi și conținut scăzut de carbohidrați.

Această caracteristică se datorează, în esență, cantității sale de apă care nu este deloc neglijabilă, astfel încât sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să slăbească.

Mai mult, acești tuberculi sunt bogați în fibre și au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă o creștere a mișcărilor intestinale regulate, prin creșterea în același timp a eficacității metabolismului în fiecare proces corporal în care este implicat.

Ridichile contribuie la ameliorarea cardiovasculară

Ridichea reprezintă o sursă importantă de antociani și flavonoide, care fac obiectul mai multor studii medicale și au fost legate pozitiv de scăderea apariției unor boli cardiovasculare.

Culoarea sa deosebită vie se datorează acestor două elemente.

Iată un alt motiv pentru care ar trebui să adăugăm și mai multe ridichi în dieta noastră.

Ridichile sunt coadjutante în cel mai bun proces de digestie

Ridichile sunt bogate în fibre, ceea ce mărește semnificativ masa mișcărilor intestinale.

Ridichile sunt cunoscute pentru stimularea producției de bilă, un element crucial pentru o digestie bună.

Ridichile sunt utile pentru a reduce tensiunea arterială

Ridichea se mândrește cu o cantitate remarcabilă de potasiu, un mineral care contribuie la garantarea unui spectru larg de beneficii pentru sănătate.

Știm foarte bine cum se elimină acest prețios mineral, mai ales vara, din cauza creșterii transpirației. Iată încă un motiv pentru care acești tuberculi mici ar trebui să fie întotdeauna pe mesele noastre în cele mai fierbinți luni de vară și nu numai.

Medicina a confirmat o legătură între apariția corectă a potasiului și reducerea tensiunii arteriale: atunci când acest mineral interacționează cu paturile vasculare, acesta poate slăbi vasele de sânge și astfel poate crește fluxul sanguin.

Adăugarea unei cantități regulate de ridichi în dieta noastră permite reducerea tensiunii arteriale prin stimularea circulației sanguine corecte.

Ridichile nu sunt recomandate oricui

– persoanele care suferă de tiroidă nu trebuie să consume ridichi în exces, deoarece pot apărea dezechilibre hormonale care agravează boala.

– cei care au pietre la vezica urinară trebuie să ceară sfatul medicului înainte să consume ridichi.

– contraindicate persoanelor care sufera de afectiuni digestive acute (gastrită, diaree, colită).

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel