Sari la conținut

Beneficiile nutriționale pe care ți le oferă băuturile sănătoase

Beneficiile nutriționale pe care ți le oferă smoothie-urile
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Bananele conțin fibre sănătoase ce reduc pofta de mâncare. Stimulează arderea grăsimilor.

Beneficiile nutriționale pe care ți le oferă băuturile sănătoase. Pe măsură ce iarna își face simțită prezența, tranziția de la temperaturi neobișnuit de ridicate în timpul zilei devine tot mai evidentă.

Un val de aer rece se apropie rapid, amenințând să readucă frigul în România.

Beneficiile nutriționale pe care ți le oferă băuturile sănătoase

Organismul are nevoie de grăsimi, însă este esențial să optăm pentru grăsimi sănătoase. Pentru a reduce șansele apariției poftelor de grăsimi nesănătoase, este indicat să încorporăm în alimentația noastră grăsimi sănătoase, provenite din alimente și băuturi.

O strategie eficientă pentru obținerea unui abdomen plat este să începem dimineața cu o băutură care conține grăsimi sănătoase, împreună cu ingrediente ce suprimă apetitul și accelerează tranzitul intestinal.

Anumite fructe cu indice glicemic redus și conținut caloric scăzut pot fi folosite pentru a prepara băuturi gustoase și benefice în obținerea unui abdomen plat:

  • Căpșunele și zmeura
  • Murele și coacăzele
  • Grepfrutul
  • Portocalele
  • Lămâi și limete

Chiar dacă bananele sunt bogate în calorii, ele pot fi adăugate în smoothie-uri consumate după programul de exerciții, contribuind la obținerea unui abdomen plat.

Bananele conțin fibre sănătoase ce reduc pofta de mâncare și stimulează arderea grăsimilor, datorită fibrelor nedigerabile și amidonului care blochează absorbția carbohidraților.

Câteva băuturi care te pot ajuta să îți recâștigi abdomenul plat

  1. Cafea cu ulei de cocos: combină cafea caldă, fără zahăr, cu frișcă de casă, unt de cocos și unt de caju în blender. Consumă această cafea dimineața, pe stomacul gol, iar micul dejun la o oră sau două după aceea.
  2. Cafea cu scorțișoară: adaugă într-o ceașcă de cafea neagră caldă, fără zahăr, ulei de cocos și scorțișoară măcinată după gust.
  3. Smoothie cu căpșune: amestecă căpșune, banane, ulei de cocos și lapte de migdale în blender pentru a obține un smoothie gustos și sănătos.
  4. Smoothie hrănitor pe bază de fructe de pădure: pregătește un smoothie cu banane congelate, căpșuni, zmeură, mure, coacăze, fulgi de ovăz, semințe de chia, pudră de matcha, unt de migdale, miere, iaurt grecesc și lapte de migdale. Acesta poate înlocui o masă principală și să satisfacă foamea pentru ore în șir.

Aceste băuturi nu numai că oferă beneficii nutriționale, ci și contribuie la menținerea unui abdomen plat, conform doc.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel