Sari la conținut

Beneficiile păpădiei. Planta medicinală care poate trata cancerul, hepatita și afecțiunile renale

planta benefica
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Planta care ajuta la reglarea colesterolului

Păpădia este o plantă renumită în medicina alternativă, utilizată pentru a trata o multitudine de afecțiuni și simptome ale întregului organism. Aceasta are proprietăți de purificare uimitoare, fiind folosită pentru detoxifierea naturală a organismului. Iată care sunt beneficiile păpădiei și cum prepari remedii naturale eficiente.

În funcție de partea pe care dorești să o utilizezi vei beneficia de anumite proprietăți. Atât tulpina, frunzele, cât și florile pot fi folosite pentru a trata diferite afecțiuni și simptome.

Tulpina este cea mai benefică parte, deoarece tratează diabetul, purifica sangele, regleaza metabolismul, si trateaza problemele de stomac.

Frunzele sale sunt bogate în vitamine și pot fi adăugate la salate și diferite mese pentru a te ajuta să pierzi în greutate și sa iei nutrientii necesari.

Florile sale sunt folosite în prepararea siropului, care purifică sângele, ajută la digestie și ameliorează tusea.

Beneficiile păpădiei asupra întregului organism

Trebuie cureti rădăcinile, sa le tai și sa le lasi sa se usuce la aer proaspăt, timp de 15 zile. Atunci când acestea sunt uscate, vor fi crocante la atingere, și ar trebui să le păstrezi într-un borcan într-un loc întunecat, rece.

Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliara, rinichi, si limfei, si eficient in a trata constipatia, acneea, hepatita, reumatism, precum și chisturi, tumori și cancere.

Este deosebit de eficient și util în cazul bolilor de sex feminin și problemelor legate de alăptare.

Preparatele pe bază de păpădie au acţiune depurativă, detoxifiantă, remineralizantă, stomahică, hepatică, colagogă, calmantă, sedativă.

Sirop de păpădie

  • 400 flori de papadie galbene
  • 4 lămâi tăiate felii
  • 4 portocale felii
  • 3 litri de apă

Adăuga ingredientele în apă și lasă-le astfel timp de 24 de ore. Apoi, se adaugă 2 căni de zahăr, și se fierb timp de o jumătate de minut. Când amestecul devine gros și siropos, se îndepărtează de la căldură, și se toarnă în borcane sterilizate. Folositi-l pentru a trata răceli comune, tuse persistente, și bronșită.

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel